Mijn naam is Stephan Pronk en ik ben sindskort werkzaam als Microsoft 365 consultant bij JSR. De sollicitatieprocedure bij JSR was erg fijn en we kwamen er al snel achter dat er een goede en leuke match tussen ons bestond. Deze match was zowel op persoonlijk- als werkvlak.  

De persoonlijke match kwam tot stand door de prettige werksfeer. Binnen JSR wordt met een hecht team, enthousiast gewerkt aan de moderne werkplek. Dit gebeurt binnen een informele setting, waarbij professionaliteit uiteraard voorop staat.  

In mijn eerste week als Microsoft 365 Consultant heb ik al een hoop van mijn nieuwe collega’s mogen ontmoeten. Daarvan heb ik geleerd wat voor werkzaamheden zij uitvoeren en wat zij leuk vinden in hun vrije tijd. Qua werkzaamheden heb ik al verschillende applicaties mogen ervaren binnen het Microsoft 365 platform, waaronder Projects Online en Project for the Web, alsook applicaties van onze partners, waaronder Avepoint.  

Ik ben direct meegenomen naar de verschillende klanten, waarbij ik gelijk een kijkje achter de schermen kreeg; welke behoeften heeft een klant en welke applicaties zetten “wij” daarbij in. Dit was erg leerzaam, maar vooral ook erg leuk! 

Erasmus Universiteit Rotterdam

Op werkvlak is er ook een goede match. Ik ben in 2010 afgestudeerd als onderwijspsycholoog aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarna heb ik eerste- en tweedejaarspsychologie studenten begeleid. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan in het AMC als junior onderwijskundig beleidsmedewerker. Hier kwam ik in aanraking met een project dat zich richtte op het digitaal toetsen van ‘klinisch redeneren’. Hier ontstond mijn ruimere interesse in ICT. In het AMC ben ik doorgegroeid binnen de ICT en Onderwijsafdeling, waar ik ruime ervaring heb opgedaan met advies en ondersteuning (functioneel beheer en applicatiebeheer) van een groot palet aan onderwijskundige applicaties (digitaal toets applicaties, digitaal portfolio, E-learning, Online Polling, etc.). Het doel was om de onderwijskwaliteit met behulp van ICT tooling te verbeteren en ondersteunen.  

Na mijn avontuur in het AMC ben ik weer teruggegaan naar mijn roots, namelijk de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hier heb ik de laatste 3,5 jaar gewerkt als learning & innovation consultant. Ook hier was het doel de onderwijskwaliteit te verhogen, echter deed ik dit meer vanuit didactisch perspectief (course re-design), hoewel er ook daar nog een stevige ICT component aanwezig was. Mijn ervaring op het gebied van projectmatig werken en ICT komen goed van pas bij JSR en haar klanten. 

Stephan Pronk avatar

Bovenstaande omschrijft natuurlijk maar een klein gedeelte van de applicaties en diensten die JSR aanbiedt. Er liggen nog genoeg applicaties, diensten en cursussen in het verschiet die ik mij de komende weken eigen ga maken.  

Ik kijk in ieder geval met ontzettend veel plezier uit naar de komende weken. Op basis van mijn indruk van de eerste week, gaat dat helemaal goed komen! 

Wellicht tot snel!