Best Practice seminar: 'Running projects in an agile world'

Doe mee aan dit unieke ‘best practice’ seminar op 9 november a.s. rond Agile portfoliomanagement. Dit keer met een praktijkverhaal van LION Group, de experts van JSR en Henny Portman, auteur van ‘Scaling agile in organisaties’. 

De Lion Group maakt een enorme internationale groei door en wil daarom haar project- en portfoliomanagement, voor zowel klant- als IT-projecten, verder professionaliseren. JSR helpt LION meer grip te krijgen op hun projecten, die zowel ‘traditioneel’ als agile aangepakt worden. 

Op 9 november a.s. spreekt Frank Riedijk van de LION Group over hun ervaringen. Na dit praktijkverhaal zullen Henny Portman en Ruud Peltzer ingaan op de uitdagingen rond Agile portfoliomanagement en hoe Project Online hier op inspringt.

Een unieke kans om te horen hoe een internationale organisatie stappen zet naar een beter project- en portfoliomanagement voor zowel grote infraprojecten als IT-projecten.

Het seminar vindt plaats op het hoofdkantoor van Microsoft Nederland en begint om 13:15 uur (inloop vanaf 13:00).

Programma

13:15 – 13:30Welkom namens JSR en Microsoft Nederland
13:30 – 14:15

Hoe een succesvolle internationale organisatie haar project- en portfoliomanagement professionaliseert | Frank Riedijk
LION Group produceert en levert - naast brandweerpakken, helmen, handschoenen en laarzen - brandweertrainingssystemen waarmee brandweerkorpsen over de hele wereld realistische, effectieve en praktische trainingen kunnen uitvoeren. Om zowel de groeiende complexiteit van grote klantprojecten te kunnen ondersteunen als ook de interne projecten in lijn met de bedrijfsstrategie te kunnen prioriteren heeft LION ervoor gekozen om het project- en portfoliomanagement verder te professionaliseren. Hiervoor is een ambitieus project gestart met volledig commitment van het hoogste management. 

14:15 – 14:30 Koffie en thee
14:30 – 15:15 

Project Online biedt vele mogelijkheden voor ‘agile’ organisaties
Ruud Peltzer | JSR
Microsoft is al jaren één van de meest dominante spelers in het PPM vakgebied. Op het gebied van Agile ondersteuning was Project (Online) tot op heden niet direct de meest logische keuze. We laten je de laatste ontwikkelingen zien op het gebied van Agile project- en portfoliomanagement en laten zien hoe je het totale projectportfolio van agile en traditionele projecten bij elkaar kunt brengen in één omgeving.

15:15 – 16:00Is er nog plek voor portfoliomanagement in de agile wereld?
Henny Portman | HWP Consulting
Henny Portman neemt je mee in de consequenties van het opschalen van één agile team naar meerdere agile teams. Wat betekent dit opschalen voor de projectmanager en heeft dit dan ook consequenties voor de portfoliomanager? Als er minder projecten zijn verandert er dan wat in het takenpakket van de portfoliomanager? Welke rol speelt de portfoliomanager bij de permanente agile teams? Henny geeft je hiermee tevens een kijkje in zijn meest recente boek ‘Scaling agile in organisaties’.
16:00 – 17:00 Borrel en discussie 

Locatie 

Het seminar vindt plaats op het hoofdkantoor van Microsoft, Evert van de Beekstraat 354 te Schiphol.

(Potentiële) klanten en relaties van de sprekers en Microsoft hebben voorrang mocht het aantal aanmeldingen te groot zijn.

Aanmelden voor Best Practice seminar: 'Running projects in an agile world'

Voornaam
Achternaam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoonnummer