Hyster-Yale: Optimale inzet van resources

Hyster-Yale bouwt, ontwerpt en verkoopt vorkheftrucks en onderdelen die wereldwijd onder de merknamen Hyster en Yale op de markt worden gebracht. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cleveland (USA) en er zijn meerdere vestigingen over de wereld.

In Nijmegen werken ruim 600 medewerkers aan de ontwikkeling en assemblage van vorkheftrucks in het zware segment.

Binnen Hyster-Yale was meer behoefte aan inzicht in de resourcebezetting over de meer dan 50 lopende projecten. Men heeft voor Project Online gekozen om het urenregistratie proces te verbeteren en daarmee de kwaliteit van planningen te verbeteren.

“We hebben een beter inzicht in de projecten en de resources. Met Project Online kunnen we precies zien hoe de resources bezet zijn en hoeveel er nog nodig is om het project op te leveren.”

Roy Op ten Berg Process Operations Leader, Hyster-Yale

Behaalde resultaten

  • Beter grip op de resources; door verbeterd inzicht kunnen we de resources efficiënter inzetten.
  • Door verbeterd inzicht in de gemaakte uren zijn de planningen inmiddels sterk verbeterd.
  • Meer zicht op de knelpunten binnen individuele projecten.

Gerelateerde cases

Case

Gemeente Lelystad

Van planningen en overzichten in Excel naar een moderne Project Portfolio Management (PPM) omgeving. De gemeente Lelystad heeft die overstap gemaakt door Microsoft Project Portfolio Management (PPM) te gaan gebruiken. En daar plukt de gemeente nu de vruchten van.

Bekijk pagina
Case

GVB Amsterdam

Het GVB Amsterdam heeft te maken met het dagelijks onderhoud aan voertuigen. Om de grip op de projecten te verstevigen, is het bedrijf onlangs overgestapt op Project Online.

Bekijk pagina