Meer grip op 'R&D' projecten

VMI Group in Epe omvat een aantal gespecialiseerde business lines voor banden, rubber, blikjes en verzorgings-producten, elk met een uitstekende reputatie in de desbetreffende markt. De 1200 medewerkers wereldwijd zijn continu bezig om de industrieën naar een hoger niveau te brengen door het leveren van ultramoderne, innovatieve technologie waarmee de klanten succesvoller worden. 

Een stap naar realistischer projectplanningen met meer grip op resources 
Begin dit jaar kwam de vraag vanuit het hoofdkantoor in Epe of JSR kon helpen bij het verder professionaliseren van het project- en resourcemanagement.

VMI heeft in eerste instantie een aantal PPM tools met elkaar vergeleken, maar kwam al snel tot de conclusie dat Microsoft Project het best paste bij de wensen en eisen die men had. De tool wordt door veel van haar leveranciers en klanten gebruikt en ook de ervaringen met Project Professional binnen VMI zelf waren positief.

Om een stap te maken op het gebied van portfolio- en resourcemanagement was het wel noodzakelijk om over te stappen naar Project Server, de on-premise variant, of direct over te stappen naar Project Online, de cloud variant. 

Een stap naar Project Online was een logische, maar de ‘cloud’ was nog geen best practice voor de IT afdeling. We hebben daarom eerst met IT een uitgebreide checklist doorlopen, waarna we uiteindelijk het ‘groene’ licht kregen om met Project Online een aantal pilotprojecten te starten.

Inmiddels is Project Online gekoppeld aan het interne netwerk en de Active Directory binnen VMI.  Single Sign-On is geactiveerd, zodat de medewerkers nu op een veilige, centraal beheerde wijze, eenvoudig toegang kunnen krijgen tot Project Online. Men logt in op het VMI netwerk zoals men gewend is en men verkrijgt direct toegang tot Project Online. Met de implementatie van deze oplossing is direct het fundament gelegd voor uitbreiding met toekomstige cloud gebaseerde applicaties, zoals Office 365.

Inmiddels zijn we nu druk bezig met de inrichting van Project Online. In een aantal pilotprojecten wordt de inrichting nu geëvalueerd. Op basis hiervan kunnen de te nemen vervolgstappen gedefinieerd worden.

VMI is ‘Moving forward’ met Project Online.

Gerelateerde cases

Case

ECN: Verbetert projectaanpak & krijgt meer grip op resources

Met meer dan 800 projecten per jaar wilde men meer uniformiteit in de projectaanpak en toewerken naar een uniform proces voor resourcemanagement. Bovendien diende het nieuwe systeem nauw samen te werken met SAP.

Bekijk pagina
Case

Hyster-Yale

Hyster-Yale bouwt en verkoopt vorkheftrucks die wereldwijd onder de merknamen Hyster en Yale op de markt worden gebracht. Er was meer behoefte aan inzicht in de resourcebezetting.

Bekijk pagina