Meer grip op 'R&D' projecten

VMI Group in Epe omvat een aantal gespecialiseerde business lines voor banden, rubber, blikjes en verzorgings-producten, elk met een uitstekende reputatie in de desbetreffende markt. De 1200 medewerkers wereldwijd zijn continu bezig om de industrieën naar een hoger niveau te brengen door het leveren van ultramoderne, innovatieve technologie waarmee de klanten succesvoller worden. 

Een stap naar realistischer projectplanningen met meer grip op resources 
Begin dit jaar kwam de vraag vanuit het hoofdkantoor in Epe of JSR kon helpen bij het verder professionaliseren van het project- en resourcemanagement.

VMI heeft in eerste instantie een aantal PPM tools met elkaar vergeleken, maar kwam al snel tot de conclusie dat Microsoft Project het best paste bij de wensen en eisen die men had. De tool wordt door veel van haar leveranciers en klanten gebruikt en ook de ervaringen met Project Professional binnen VMI zelf waren positief.

Om een stap te maken op het gebied van portfolio- en resourcemanagement was het wel noodzakelijk om over te stappen naar Project Server, de on-premise variant, of direct over te stappen naar Project Online, de cloud variant. 

Een stap naar Project Online was een logische, maar de ‘cloud’ was nog geen best practice voor de IT afdeling. We hebben daarom eerst met IT een uitgebreide checklist doorlopen, waarna we uiteindelijk het ‘groene’ licht kregen om met Project Online een aantal pilotprojecten te starten.

Inmiddels is Project Online gekoppeld aan het interne netwerk en de Active Directory binnen VMI.  Single Sign-On is geactiveerd, zodat de medewerkers nu op een veilige, centraal beheerde wijze, eenvoudig toegang kunnen krijgen tot Project Online. Men logt in op het VMI netwerk zoals men gewend is en men verkrijgt direct toegang tot Project Online. Met de implementatie van deze oplossing is direct het fundament gelegd voor uitbreiding met toekomstige cloud gebaseerde applicaties, zoals Office 365.

Inmiddels zijn we nu druk bezig met de inrichting van Project Online. In een aantal pilotprojecten wordt de inrichting nu geëvalueerd. Op basis hiervan kunnen de te nemen vervolgstappen gedefinieerd worden.

VMI is ‘Moving forward’ met Project Online.

Gerelateerde cases

Case

Public Support: van Google naar Office 365

Public Support is het enige, landelijke detacherings-bureau dat zich heeft gespecialiseerd in secretariële ondersteuning voor de overheid. Onlangs zijn zij over gegaan van Google naar Office 365.

Bekijk pagina
Case

Gemeente Lelystad

Van planningen en overzichten in Excel naar een moderne Project Portfolio Management (PPM) omgeving. De gemeente Lelystad heeft die overstap gemaakt door Microsoft Project Portfolio Management (PPM) te gaan gebruiken. En daar plukt de gemeente nu de vruchten van.

Bekijk pagina