Deze week heeft Microsoft dan toch echt de aankondiging gedaan dat men komt met een nieuwe versie van Project. Deze versie is bij de Gold Partners van Microsoft al wat langer bekend onder de naam ‘Project Service’ of ‘ModProj’ en luidt een nieuw hoofdstuk in voor Project. 

Op Microsoft Ignite 2018 werd al verteld dat men bezig was met een nieuwe versie en nu is het dan zover! Vanaf eind oktober komt deze aanvulling beschikbaar voor mensen met een Project Online Professional of Premium licentie. De nieuwe ‘Project Service’ komt als aanvulling (en dus niet als vervanging) beschikbaar binnen de bestaande licentie. Het heeft dus geen invloed op bestaande Project Online omgevingen. Geen zorgen dus, het wordt alleen maar leuker! 

A new vision for modern work management with Microsoft Project . We’re very excited to see what individuals, teams, and organizations will achieve with these new services in Microsoft Project!

Jared Spataro, Corporate Vice President van Microsoft 365

Omdat de nieuwe Project Service gebouwd is op het Power Platform is het ontzettend flexibel, integreert het naadloos met de andere producten van Microsoft en zal het steeds verder uitgebreid worden op basis van business behoeften. 

De abonnementen zullen binnenkort ook hernoemd worden: 

  • Project Online Professional wordt Project Plan 3 
  • Project Online Premium wordt Project Plan 5 

Zodra we meer kunnen en mogen delen volgt er een update! 

De officiële aankondigingen van Microsoft zijn hier na te lezen: