Sinds kort is de nieuwe versie van Microsoft Teams algemeen beschikbaar. Hoe schakel je over, welke veranderingen zijn er en wat kun je als IT-afdeling betekenen voor jouw gebruikers? Samen met mijn collega Wendy Meershoek zocht ik het uit. 

Schakel over 

Om met dat eerste te beginnen: de klassieke versie van Microsoft Teams herken je aan de paarse balk mét de optie over te schakelen naar de nieuwe versie. 

De nieuwe versie van Microsoft Teams heeft een modernere uitstraling met een strakkere, intuïtievere lay-out. 

De optie om over te schakelen wordt geleidelijk en steeds meer onder de aandacht gebracht. Na maart 2024 zal zelf schakelen tussen de klassieke en de nieuwe versie geen optie meer zijn, en gebruikt iedereen de nieuwe versie. 

Ervaar de veranderingen 

De favoriete nieuwe mogelijkheid van mijn collega Wendy? Dat je in contacten met externen en bij gebruik van meerdere accounts in de nieuwe versie wél goede meldingen krijgt bij nieuwe berichten: mét de inhoud van het bericht en de mogelijkheid om eenvoudig te beantwoorden.

Ik ben blij met de prestatieverbeteringen. De nieuwe versie is veel sneller. Denk aan sneller opstarten van de app, sneller wisselen tussen chats en kanalen en soepelere videovergaderingen, ook in grotere groepen. 

Bekijk de video voor een visuele samenvatting van al het nieuws dat de Microsoft Teams update biedt:

De rol van de IT-afdeling 

Voor de IT-afdeling is de nieuwe versie van Microsoft Teams bovenal een kans.  

Het kost even wat werk om te besluiten over een passend tempo van overschakelen binnen jouw organisatie. Het bijwerken van materialen zoals handleidingen en trainingen heeft ook aandacht nodig.  

Maar het is toch vooral een mooie aanleiding om in contact te komen met de rest van de organisatie. De organisatie proactief informeren over de nieuwe versie wordt ongetwijfeld gewaardeerd. En in die communicatie kan IT dan gelijk aandacht vragen voor zaken als het terugbrengen van het aantal Teams, voorkomen van oversharing of verminderen van het aantal e-mails binnen de organisatie.  

Vragen?

JSR helpt organisaties bij de overstap naar (de nieuwe versie van) Microsoft Teams. Meer informatie? Neem contact op!

Gert-Jan Waterlander avatar

We helpen je graag verder