Wereldwijd wordt Microsoft 365 gebruikt om resultaten te bereiken op een slimme, veilige én leuke manier.

De overstap van on-premise naar online oplossingen is bij veel organisaties al in gang of voltooid. Maar vergeet de stap naar de moderne werkplek niet! Gebruikers en beheerders helpen wij die stap te maken.

De moderne werkplek

Slim

apps & services

De apps en services van Microsoft 365 werken goed samen. Rapporteer over projecten in Project Online met Power BI. Keur documenten in SharePoint goed met Power Automate. Gebruik Planner direct in Microsoft Teams.

Veilig

beheer

Microsoft 365 groepen maken toegangsbeheer eenvoudig. Groepseigenaren zoals lijn- of projectmanagers geven nieuwe teamleden zelf toegang. Uiteraard binnen de gestelde kaders.

Leuk

emoji’s

Alles bereikbaar via Teams. Altijd de juiste versie door slim versiebeheer. Tijdrovende handmatige taken automatiseren. De juiste lading meegeven met emoji’s. Goed gebruik is gewoon leuk!

Van online naar de moderne werkplek

Pilots helpen aannamen te toetsen en de visie, het ontwerp en het plan aan te scherpen. Vanaf het ontwerp zoeken we geschikte teams en momenten voor pilots.

Kennismaking

We interviewen gebruikers en nemen de Microsoft 365 inrichting en gebruiksrapporten door. Zo krijgen we een eerste beeld bij de huidige en gewenste situatie.

Visie

We helpen de organisatie tot een visie op de Moderne werkplek te komen. De visie vormt het uitgangspunt voor het verdere traject.

Ontwerp

Op basis van de visie en de gestelde beperkingen wordt een ontwerp gemaakt. Welke apps en services gaan we gebruiken? Hoe stellen we ze in?

Plan

We plannen migraties, het maken van nieuwe werkomgevingen, trainingen en begeleiding bij eerste gebruik.

Uitrol

Bij grotere organisaties volgt een wat langere periode van herhalende activiteiten zoals migratie, training en ondersteuning.

Afronding

Oude hulpmiddelen voor digitaal werken worden gefaseerd uitgeschakeld en er volgt een overdracht naar beheer en een evaluatie.

Een nieuwe manier van werken

Pilots helpen aannamen te toetsen en de visie, het ontwerp en het plan aan te scherpen. Vanaf het ontwerp zoeken we geschikte teams en momenten voor pilots.

  • Ik ontvang de hele dag door chatberichten van collega’s
  • Ieder teamlid kan vanaf de eerste letter meelezen in mijn documenten
  • Ineens moet ik steeds in beeld zijn tijdens video-vergaderingen

De nieuwe mogelijkheden moeten bovendien worden aangeleerd. Uit ervaring weten we dat medewerkers en beheerders veel baat hebben bij training en ondersteuning bij het eerste gebruik. Daarom pakken wij de overstap naar de moderne werkplek aan met een projectmanager, technisch specialist én een ervaren trainer.

Meer informatie?

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen bij het slimmer werken met Microsoft 365.

Neem contact met mij op