Plaats baten in hart van de projectbesturing

Internationale onderzoeken tonen aan dat 60-80% van de projecten niet of onvoldoende in staat zijn om de gewenste baten te realiseren. De mate van batenrealisatie bepaalt de mate van projectsucces. Er is dus potentie om effectiever en efficiënter met projectsucces om te gaan.

De belangrijkste oorzaken van het niet (volledig) realiseren van projectsucces zijn gelegen in:

  • Gebrek aan duidelijkheid en begrip over het waarom van het project bij stakeholders (doel).
  • Gebrek aan eigenaarschap en resultaatgerichtheid in de besturing van een project (baten).

Als projecten succesvoller moeten zijn, is het in de besturing van een project en het projectportfolio van belang om focus te leggen op het begrijpen van het waarom van een project.

Het tweede dat van belang is in projecten meer succesvol maken, is het plaatsen van de baten in het hart van de projectbesturing. Menselijkerwijs gaat de aandacht tijdens een project eerder uit naar operationele en tastbare zaken dan naar strategische sturing.

Lees onze Whitepaper en zie hoe wij onze klanten begeleiden bij het centraal plaatsen van benefit management.


Download (pdf - 1.85 MB)

Gerelateerde pagina's

GVB Amsterdam

Het GVB Amsterdam heeft te maken met het dagelijks onderhoud aan voertuigen. Om de grip op de projecten te verstevigen, is het bedrijf onlangs overgestapt op Project Online.

Bekijk pagina

Project Online voor project- & portfoliomanagement

Door de jaren heen hebben wij vele klanten geholpen op het gebied van project- en portfoliomanagement. Onze consultants helpen bij het inrichten van de projectorganisatie en de vertaling naar de juiste processen en tools.

Bekijk pagina