Op 20 juni 2019 organiseerde de BPUG alweer het 22e BPUG seminar met als thema “EmPowered by Innovation”.
Ook JSR was er dit jaar weer bij en verzorgde een sessie rond edison365ideas.


Gert -Jan waterlander en Rutger jan van Schie hebben de deelnemers laten ervaren hoe je de ideeën van alle medewerkers kunt managen: met een goed proces en mooie tool (edison365ideas). Veel organisaties maken werk van het beter realiseren van projecten en portfolio’s, maar staan (te) beperkt stil bij het allereerste begin: je hebt goede ideeën nodig.

A bad idea executed to perfection is still a bad idea

Augustine’s Law

Door het managen van ideeën kom je tot projecten met meer toegevoegde waarde, een betere samenstelling van het portfolio en dus grotere kans op successen. Hoe kun je ideeën op een moderne manier verzamelen, beoordelen en opvolgen? We gaan het managen van ideeën in hoog tempo simuleren met behulp van een ideemanagementproces en edison365ideas. Deze webapplicatie maakt volop gebruik van de mogelijkheden die Office 365 biedt.

Gebruik edison365ideas daarbij op telefoon, tablet of laptop. Zo ervaar je in korte tijd hoe een organisatie kan komen tot ideeën met draagvlak en goede eerste beoordeling nog vóórdat er tijd en geld wordt gestoken in het maken van een projectvoorstel. Die kennis kun je gebruiken om jouw eigen organisatie een stap verder te helpen in project- en portfoliomanagement.