13-06-2023 13:00 - 17:00 Groot Kievitsdal
Gratis
inschrijven verlopen

Dit event is helaas geannuleerd

Organisaties zijn continu bezig met verandering: hoe kunnen we beter intern (samen)werken? Welke diensten en producten willen we aanbieden? In welke markten zijn we actief? En wat is hierbij ons ambitieniveau? 

Dit alles ‘organiseren’ en ‘controleren’ is een ding, maar daarbij komt ook nog eens de invloeden van buitenaf. ‘Externe factoren’ zoals steeds verder gaande digitalisering, wijzigende wetgeving, vernieuwing en innovaties die de markt op de kop zetten, kunnen een enorme impact hebben op de samenstelling van het projectportfolio. 

 ‘Wat als?’ is een vraag, die je je als organisatie regelmatig moet stellen. Evenals de vraag welke projecten daadwerkelijk bijdragen aan de strategische doelstellingen en de vraag of de beloofde baten van een project ook gerealiseerd gaan worden. 

Strategisch Portfoliomanagement 

Portfoliomanagement is een belangrijk hulpmiddel om je organisatie op de juiste koers te houden en sneller en eenvoudiger goed onderbouwde keuzes te maken. Om goed te kunnen sturen en de juiste keuzes te kunnen maken, moet je in ieder geval: 

 • weten wat de stip aan de horizon is waar je naartoe wil – Wat is het doel?
 • overzicht hebben op de initiatieven, die worden ondernomen, om daar te komen – het projectportfolio
 • inzicht hebben hoe deze initiatieven verlopen qua tijd, geld, resources, risico’s en mogelijke ‘baten’
 • regelmatig kijken of je nog op koers ligt.  En of deze koers nog wel past bij de (bij)gestelde ambities!

Dit seminar wil je handvatten meegeven, hoe jij dit pragmatisch en stap-voor-stap binnen jouw organisatie kunt realiseren.

Met een aantal geweldige praktijkverhalen van experts krijg je een bak vol kennis en best practices aangereikt, die je direct kan toepassen. Dit event wil je echt niet missen!

Strategie in actie


Erik Gort

Strategy Officer
Royal Cosun

IPMA-A gecertificeerde Portfolio Directeur en winnaar Portfolio Management Award 2022 vanuit Friesland Campina en nu werkzaam bij Royal Cosun.

Royal Cosun is een internationale en toonaangevende agrarische coöperatie, die bijna 125 jaar bestaat en in handen is van zo’n 8.400 telers. Vanuit de visie ‘The Plant Positive Way’ werkt Cosun samen met haar dochterondernemingen aan de succesvolle verwaarding van akkerbouwgewassen als suikerbieten, cichorei en aardappelen via de Unlock25 strategie.

Ze ontwikkelen voeding, voedingsingrediënten, diervoeding, bio-based ingrediënten en groene energie en ontsluiten zo de volledige potentie van de geteelde planten.

Hiermee dragen ze bij aan het verminderen van impact op het klimaat en stimuleren ze een duurzame leefstijl.

Maar hoe breng je nu die strategie in actie? Erik deelt deze middag zijn ervaringen vanuit de praktijk. Hoe kom je tot een robuust portfolio proces? Hoe maak je keuzes zonder het te complex te maken?

Snelheid door perfectie


Ben van de Laar

Directeur
Fried van de Laar

Directeur Fried van de Laar & succesvol autocoureur

‘Snelheid door perfectie’

Het bedrijf Fried van de Laar is eenvoudig gezegd een bouwbedrijf, maar wel een uniek bouwbedrijf. Zij worden gevraagd om onder hoge tijdsdruk en vaak lastige omstandigheden winkels van bijvoorbeeld Jumbo, Etos, NS en Holland Casino te renoveren. Een club met een enorme drive en op-en-top vakmensen.

Als team krijgen ze het iedere keer weer voor elkaar! En worden zij geroemd om hun innovatie en creativiteit.

De broers Jan en Ben van de Laar staan al een aantal jaren aan het roer van dit prachtige familiebedrijf en hebben ambitieuze groeiplannen. Naast vakmensen kiezen zij er ook voor om hun processen, data en hun bedrijfssystemen optimaal in te richten om die ambitie te kunnen monitoren en daar waar nodig bij te sturen.

Ben gebruikt daarbij steevast zijn quote ‘Snelheid door perfectie’.

De passie die hij heeft voor ondernemen, heeft hij ook voor het racen. Ze doen al een aantal jaren erg succesvol mee met de Dakar rally. Een race, die veel parallellen kent met hun manier van ondernemen: onder hoge druk met een hecht team in lastige situaties komen tot mooie resultaten. En er echt als één team voor gaan!

Ben deelt deze middag zijn ervaringen rond het slimmer digitaal (samen)werken in projecten en hoe dit project heeft geleid tot meer inzicht en rust binnen een toch wel heel dynamische projectorganisatie.

En hoe zijn ervaringen in de Dakar rally helpen bij het maken van de juiste keuzes!

Wat als? Portfoliomanagement 


Erik van Hurck

PPM consultant
Projectum

Ruud Peltzer

Directeur
JSR

In deze sessie nemen Ruud en Erik je mee in de wereld van Power PPM. Power PPM is dé oplossing voor project- en portfoliomanagement, die naadloos past binnen de Moderne Werkplek van Microsoft 365.  

Tijdens deze interactieve sessie laten wij o.a. zien: 

 • Hoe strategisch portfoliomanagement grip biedt op je financiën, je doelen en bijvoorbeeld de schaarse resources.
 • Van idee naar initiatief, tot aan het managen van een geheel programma of projectportfolio: alles is mogelijk!
 • En hoe je stap voor stap groeit naar een volwassen portfoliomanagement proces 

Programma

 • 13:00 Inloop 
 • 13:30 Welkom en introductie
 • 14:00 Erik Gort
 • 14:45 Pauze
 • 15:15 Ben van de Laar
 • 16:15 Erik van Hurck & Ruud Peltzer
 • 17:00 Afronding en kennis delen

Locatie

We zijn deze middag weer te gast in het schitterende Groot Kievitsdal.

Hilversumsestraatweg 19
3744KB Baarn

inschrijven verlopen