Kennissessie
Datum
28-03-2019
Tijd
10:00 - 14:00
Kosten
Gratis
Locatie
hoofdkantoor van Microsoft Nederland op Schiphol
Verlopen

Op 28 maart a.s. organiseren wij in samenwerking met Microsoft Nederland een “Round Table” rond Strategisch Portfoliomanagement. Wij willen een aantal (semi) overheden bij elkaar brengen om te leren van de manier waarop zij invulling geven aan “Strategisch Portfoliomanagement” en kijken hoe we met elkaar dit vakgebied verder kunnen ontwikkelen.

Strategische doelen realiseren als onderdeel van de jaarlijkse planning en control cyclus, is al jaren een ‘hot’ topic. De uitdaging om, met die doelen in het achterhoofd, de initiatieven en projecten te selecteren die het best invulling geven aan die ambitie en om ervoor te zorgen dat die doelen ook duurzaam worden geborgd, is geen gemakkelijke. Zeker niet in een omgeving waarin (politieke) verschuivingen snel gaan en het publiek veel inzicht wordt geboden. Denk hierbij maar aan de diverse Rekenkamer rapporten, de Commissie Elias en het daarna opgerichte Bureau ICT Toetsing (BIT).

Programma

De sessie vindt plaats op het hoofdkantoor van Microsoft Nederland op Schiphol.
10:00 – 10:15 Ontvangst
10:30 – 10:45 Welkom door Microsoft en JSR
10:45 – 11:15 De werkplek van de Toekomst – Samenwerken als basis – Fleur Poiesz- Product Specialist Work Management, Microsoft
11:15 – 11:45 Waar staan we nu rond Strategisch Portfoliomanagement – Ruud Peltzer, JSR
11:45 – 12:15 Lunch
12:45 – 13:45 Interactieve sessie
  • Welke trends zien we? En welk effect heeft dit op de organisatie?
  • Welke good practices kunnen we delen?
  • Wat zijn jullie ambities?
13:45 – 14:00 Afronding, evaluatie en vervolgstappen
Deze Round table is specifiek gericht op de (semi) overheid en vooral interessant voor CIO’s, CIO offices, portfoliomanagers, managers van PPM afdelingen en informatiemanagers, die met dit vraagstuk bezig zijn. Het aantal plekken is beperkt, dus heb je interesse om deel te nemen, schrijf je dan direct in!

Round Table: Strategisch portfoliomanagement binnen de Overheid