Microsoft Teams is een geweldig startpunt voor digitale samenwerking. Het is niet voor niets de snelst groeiende app van Microsoft. Laat je alle medewerkers het zelf ontdekken, bedenk je samen een standaard voor jouw organisatie of gebruik je onze best practice als startpunt?

Maak kennis met Microsoft Teams

Microsoft Teams is beschikbaar op je desktop, laptop, tablet, telefoon, noem het maar op! Al jouw teams zijn er te vinden. Per team krijg je een overzicht van de onderwerpen en toegang tot de gebruikte apps zoals OneNote of Planner. Gesprekken binnen het team verlopen niet langer via bijvoorbeeld WhatsApp of Outlook, maar via Microsoft Teams. Elkaar op afstand spreken, zien of op een scherm laten meekijken? Ook dat kan met Microsoft Teams.

Kies de beste manier om van start te gaan

Bedenk goed op welke manier je van start gaat met Microsoft Teams.

Wil je iedereen het zelf laten ontdekken?

Eén manier is iedereen de rechten te geven om Teams aan te maken in Microsoft Teams. Zo komt ieder team tot andere werkwijzen. Vertellen medewerkers elkaar over de verschillen in werkwijzen, leren ze ervan en passen ze de geleerde lessen weer toe op hun eigen Teams? Dan is dit een interessante aanpak. Wel ontstaan op deze manier bijvoorbeeld overlappende, ongewenste, onhandige of onveilige ingestelde Teams. Ook zullen beginnersfouten veelvuldig voorkomen. Daarom raden we deze manier meestal af.

Wil je samen tot een standaard komen?

Een tweede manier is allereerst de rechten om Teams aan te maken te beperken. Samen bedenk je vervolgens een goede manier om Microsoft Teams te gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld aan de hand van een visie op digitaal samenwerken en met pilots. Vervolgens richt je Teams in volgens die standaard en kun je begeleiden bij eerste gebruik. Hierin denken en doen we graag mee.

Wil je onze best practice gebruiken?

Een derde manier is gebruik te maken van onze best practice. We hebben een manier om Teams in te richten en eerste gebruik te begeleiden die in de praktijk op vrijwel ieder team toepasbaar is. Dan kun je direct én goed van start. Wel zo handig!

Wacht niet te lang

Kies snel een geschikte manier. Ongewenst gebruik van de eerstgenoemde manier heeft namelijk veel herstelwerk tot gevolg. We denken graag mee over de beste manier voor jouw organisatie.

Vragen?

Samen met collega’s heb ik meerdere organisatie geholpen de stap te maken naar de moderne werkplek. Zou bovenstaande aanpak ook bij jouw organisatie passen? Ik ga er graag met je over in gesprek. 

Gert-Jan Waterlander avatar

We helpen je graag verder