Wil je medewerkers aanzetten tot slimmer werken met Microsoft 365? Dan zijn inspiratiesessies op maat een goede manier. Die sluiten aan bij de interesses en mogelijkheden binnen de organisatie. Direct erna wordt het geleerde al toegepast! 

Microsoft Teams of Excel? 

Interesses verschillen per organisatie. 

Voor medewerkers van organisaties met veel kenniswerkers, is slimmer vergaderen met Microsoft Teams interessant. Informatie over werken met OneNote en Planner komt ze ook goed van pas.  

Voor medewerkers van organisaties met veel routineus werk, zijn nieuwe functies in Excel en automatiseren met Power Automate veel relevanter. 

Beperkingen of mogelijkheden? 

Mogelijkheden verschillen ook per organisatie. 

Bij sommige organisaties worden medewerkers erg beperkt in de mogelijkheden. Zelfs het organiseren van een Teams-vergadering vereist daar bijvoorbeeld contact met IT. 

Soms vereist zelfs het organiseren van een Teams-vergadering contact met IT! 

Bij andere organisaties kunnen medewerkers juist zoveel mogelijk. Uitproberen van nieuwe mogelijkheden wordt daar aangemoedigd.  

Daarom (ook) inspiratiesessies op maat 

Trainingen en ondersteuning van teams en individuele medewerkers zijn krachtig maar kostbaar. Er zijn maar weinig medewerkers die baat hebben bij gratis, openbare webinars die voor marketingdoeleinden worden georganiseerd. Als ze al deelnemen, kan veel van het geleerde niet direct worden toegepast. 

Overweeg daarom ook inspiratiesessies op maat te laten verzorgen. Daarbij maak je gebruik van de kennis en kunde van specialisten die aansluiting zoeken bij de interesses en mogelijkheden binnen de organisatie. 

Zelf doen of uitbesteden? Deze vragen helpen tot een antwoord te komen.  

  • Zijn er medewerkers met veel kennis van nieuwe mogelijkheden? 
  • Kunnen ze die kennis goed overbrengen aan een grote groep medewerkers?  
  • Hebben die medewerkers en hun afdeling een goed imago binnen de organisatie? 

Een voorbeeld uit de praktijk 

Deze onderwerpen kwamen aan bod in onze laatste inspiratiesessie op maat: 

  • Nieuwe mogelijkheden in Microsoft Teams 
  • Slim delen met OneDrive 
  • Slimme weergaven in SharePoint 
  • Slim data verzamelen met Microsoft Forms 

Het waren onderwerpen die de interesse al hadden of juist volslagen onbekend waren.  

Ook medewerkers die niet deelnamen kregen dankzij de promotie van de inspiratiesessie een duidelijk signaal: slim werken met Microsoft 365 is voor de organisatie van belang.  

Tijdens en na de inspiratiesessie was er ruimte voor het stellen van vragen en het doorgeven van wensen voor een volgende sessie. Zo kwamen ook vragen en wensen van individuele medewerkers aan bod.  

Uit evaluaties bleek dat de doelen bereikt waren. Een kenmerkende reactie: 

Het was zeer interessant. Teams wordt dagelijks gebruikt en Forms was voor mij nieuw. Met Onedrive en SharePoint was ik nog niet zo bekend, daar zal ik mee gaan spelen om dit beter te begrijpen. 

We zagen het gebruik van Microsoft Forms op de dag van de sessie al toenemen! 

Vanwege de coronamaatregelen werd deze sessie volledig digitaal verzorgd. 

Vragen?

Inspiratiesessies vormen een mooie aanzet tot, of vervolg op, andere initiatieven om slimmer te gaan werken met Microsoft 365

Gert-Jan Waterlander avatar

We helpen je graag verder

Interesse in een inspiratiesessie op maat? Dan kom ik graag in contact!