Mpac Langen realiseert de bouw van machines voor de verpakkings-industrie waarbij allerlei soorten producten verpakt worden. Met als slogan “Ingenious Packaging Solutions” realiseren zij oplossingen, die op hoge snelheid met de verwerking van complexe producten om kunnen gaan. Om de markt continu te kunnen bedienen met hun producten is inzicht in de productrealisatie op basis van een efficiënt proces essentieel.

Met wereldwijd productielocaties, nuance verschillen in de project- en productrealisatie, en de volledige focus op “packaging” is gezocht naar een verdere professionalisering.

project- en portfoliomanagement

Het plannen van projecten verliep erg gefragmenteerd en het was dus een logische eerste stap om tot een integrale planning te komen over de vestigingen heen. Hierdoor ontstond beter inzicht in wat er op welke locatie werd gerealiseerd en hoe de inzet van de resources daarbij was. Bovendien hebben we daarmee kunnen zorgen voor een verder standaardisering van de projectaanpak, zodat projecten uitwisselbaar zijn geworden. Als een locatie tegen de capaciteitsgrenzen aanloopt kan een andere locatie het project nu veel sneller overnemen. We hadden het gevoel dat JSR ons echt kon helpen op zowel het proces, de mensen als de tooling die we daarvoor voor ogen hadden. We hebben de afgelopen periode echt een stap qua professionaliteit kunnen maken.Joost Lemmens – Financial Controller, Mpac LangenAlle locaties zijn inmiddels aangesloten, zodat er nu een integraal overzicht is van alle lopende projecten en initiatieven. Bijkomend voordeel is dat de salesafdeling nu meer inzicht heeft, wanneer een potentiele klant kan worden bediend. Joost Lemmens financial controller van Mpac Langen, koos ervoor om samen met JSR het niveau van project- en portfoliomanagement verder te professionaliseren.

We hadden het gevoel dat JSR ons echt kon helpen op zowel het proces, de mensen als de tooling die we daarvoor voor ogen hadden. We hebben de afgelopen periode echt een stap qua professionaliteit kunnen maken

Joost Lemmens – Financial Controller, Mpac Langen