De Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma Rides Manufacturing is met zo’n vijfhonderd attracties in meer dan 65 landen de nummer één op de lijst van achtbaanbouwers wereldwijd. Inmiddels bouwt men dan ook zo’n 20 achtbanen per jaar met een team van circa 350 medewerkers wereldwijd. Dit alles nog steeds aangestuurd vanuit het Limburgse Vlodrop.

‘In control’ van het projectportfolio

De focus ligt inmiddels volledig op de ontwikkeling, productie en installatie van achtbanen en speciale attracties voor attractieparken. Naast een portfolio variërend van ‘familie’ tot ‘thrill’ rides is Vekoma continu bezig met de ontwikkeling van op maat gemaakte attracties in nauwe samenwerking met klanten en innovatieve eigen ontwikkeling. Vekoma dankt haar succes zeker aan de kwaliteit van de attracties, maar ook aan de enorme flexibiliteit tijdens de ontwerp- en realisatiefase. Dit zorgt ervoor dat klanten krijgen wat ze graag willen hebben; die unieke ‘thrill’! Dankzij Microsoft Project hebben wij inzicht in de planning van de projecten en de daarbij betrokken afdelingen, en zien we de effecten direct als er ergens in een team vertraging ontstaat zodat wij snel kunnen bijsturen.

Om het hele proces van ontwerp tot installatie gecontroleerd te laten verlopen, in een sterk groeiende markt, is portfolioplanning als centrale aansturing van het bedrijf een must. Daarmee kunnen wij de uitdaging aan om de vraag uit de markt en de drang naar innovatie zo goed mogelijk te matchen met de beschikbare capaciteit. En dat is op sommige momenten best lastig!

Thijs Kiggen – Manager Projects

De planningen lopen als een trein

Met het doorvoeren van een standaard planningsmethodiek zijn we inmiddels echt ‘in control’ van het projectenportfolio.

de planningen lopen als een trein 🙂

Tim Veldhuis – Planning

Inmiddels werkt Vekoma Rides al een aantal jaren naar tevredenheid met Microsoft Project en zijn er al diverse aanpassingen doorgevoerd in het planningsproces, de benodigde rapportages en zijn we op dit moment stappen aan het zetten naar een verdere integratie met andere bedrijfskritische systemen. Dit in combinatie met Power BI zal ertoe leiden dat Vekoma ‘in control’ is en blijft van al haar activiteiten.