Kwintes wil goede zorg bieden, waarbij cliënten de ruimte krijgen voor hun eigen herstelproces en de zorg herstelondersteunend is. Met behulp van het Innovatielab onderzoekt Kwintes welke innovaties dit daadwerkelijk kunnen bevorderen. Innovaties maken zo de zorg nog beter.

Kwintes en JSR

JSR is al langer betrokken bij Kwintes voor de ondersteuning van project- en portfoliomanagement bij de afdeling van Sonja Brouwer. Samen met Sonja, Programmamanager I&A/ICT, hebben we, gebruikmakend van Microsoft Project en Power BI, voor een standaardisatie en professionalisering van het project- en portfoliomanagement gezorgd. In dezelfde periode kreeg Sonja de opdracht om innovatie binnen Kwintes op de kaart te zetten en vorm te geven, jawel ‘het Innovatielab’.

2020

2020 stond in het teken van het betrekken van alle lagen van de organisatie. Met behulp van de tool edison365ideas werden in de eerste helft van 2020 ideeën verzameld voor innovaties. Collega’s bekeken deze innovaties en stemden erop. Op deze manier nemen (zorg)medewerkers actief deel in het innovatieproces. Vervolgens krijgen de teams waaruit de gekozen innovaties komen, de kans om zelf mee te werken aan hun eigen innovatie.

Twee succesvolle innovaties

Wanneer een innovatieproces succesvol is afgerond, richt Kwintes zich op de implementatie van de innovatie. Er draaien nu bijvoorbeeld 29 Tessa’s bij cliënten, deze robots zorgen ervoor dat mensen onder andere geholpen worden bij hun dagroutine en dat ze als “maatje” worden gezien. Op dit moment worden de resultaten bekeken en of het mogelijk is om Tessa breder te implementeren.

De eerste resultaten van de medicatiedispenser Medido bleken succesvol. Ook in 2021 onderzoekt Kwintes wie van de cliënten baat hebben bij een medicatiedispenser. Door deze dispenser worden cliënten flexibeler en zelfstandiger, wat als erg prettig wordt ervaren.

2021; Nieuwe innovaties en introductie Open Innovatie

In 2021 gaat Kwintes door met innoveren. Ze blijven hun inspiratie voor innovaties halen uit de organisatie, maar gaan nog een stapje verder. In 2021 gaat Kwintes zich richten op de individuele cliënten. Zij weten als geen ander wat hen kan ondersteunen.

Deze volgende stap in het innovatieproces wordt vaak ook wel ‘Open Innovatie’ genoemd. Hiemee betrek je externe partijen zoals; cliënten, burgers, leveranciers of andere externe partijen, bij je innovatieproces en vraag je hen actief mee te denken omtrent de strategische ambities en de producten en of diensten die men levert. In de loop van dit jaar kunnen de cliënten van Kwintes dus hun idee indienen via edison365ideas en stemmen op reeds ingediende ideeën. Zo hoopt Kwintes nóg beter aan te sluiten bij de groep waar we het allemaal voor doen, hun cliënten!

Geïnteresseerd geraakt?

Bekijk in de animatie hoe Kwintes edison365ideas heeft ingezet voor innovaties. Meer weten over het inzetten van edison365 bij jullie innovatieproces? Neem dan snel contact met ons op!

bron: www.kwintes.nl