Sinds enkele maanden is Microsoft Clipchamp beschikbaar gekomen in Microsoft 365. Lees in deze blog alles over de mogelijkheden van deze krachtige video-editor.  

Microsoft is de laatste maanden druk bezig geweest met het verbeteren van zijn videodiensten. Zo is onlangs gestart met het vervangen Microsoft Stream (klassiek) door Stream on SharePoint. Stream on SharePoint heeft als groot voordeel dat de service opgenomen is in de Microsoft omgeving, met als gevolg dat video-opslag gedaan wordt op SharePoint en OneDrive. Een logisch vervolg voor Microsoft om deze functionaliteiten (integratie OneDrive en SharePoint) ook naar Clipchamp te brengen.

Stream vs Clipchamp

Het voornaamste doel van Microsoft Stream on SharePoint is om video’s makkelijk met anderen te kunnen delen (lees hier meer over de nieuwe app van Stream). Hoewel er langzaamaan ook nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd voor het opnemen van video’s, zoals bijvoorbeeld een teleprompter, zijn er nauwelijks mogelijkheden voor bewerken van video’s. Mogelijkheden waar Stream (klassiek) wel over beschikte (bv. aan elkaar plakken van video’s).

Microsoft Clipchamp brengt daar verandering in. Met deze krachtige video -editor is het niet alleen maar mogelijk om in wat video’s te knippen en te plakken, maar komen uitgebreide functionaliteiten beschikbaar voor het bewerken van je video.

Transformeer je video’s! 

Met de nieuwe Clipchamp app maak je eenvoudig video’s met een professionele uitstraling. Omdat Clipchamp nu volledig geïntegreerd is in het Microsoft landschap, kan je eenvoudig een video openen vanuit SharePoint of OneDrive. Een nieuwe video maken behoort ook tot de mogelijkheden.

Met een druk op de knop start je de opname van je webcam, je scherm of beide en voeg je vervolgens een virtuele achtergrond toe, zonder gebruik te hoeven maken van een green screen. In de editor voeg je vervolgens eenvoudig meerdere video fragmenten toe via een drag-en-drop functionaliteit. Daarnaast kan je gebruik maken van functionaliteiten zoals: trimmen, bijsnijden, versnellen en vertragen, speciale effecten en overgangen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het toevoegen van filters, tekst (in huisstijl) & geluid. 

Aan de slag

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan met Clipchamp? Ga dan naar het Microsoft 365 startprogramma voor apps, klik links bovenin het scherm op de negen puntjes en selecteer Clipchamp (of selecteer Nieuw in SharePoint of OneDrive op het web).

Ben je een Microsoft 365-beheerder? Zorg dan dat de releasevoorkeuren in het admin centrum staan ingesteld op standard of targeted release.

Wil je meer weten over Clipchamp? Lees dan hier verder.  

Vragen?

Hulp nodig bij het inzetten van video in je organisatie? Neem dan contact met JSR op. 

Stephan Pronk avatar

We helpen je graag verder