Met de ontwikkelingen rond Corona zijn er nieuwe uitdagingen rond digitaal samenwerken. Welke oplossingen vinden wij en onze klanten terug in Microsoft Teams?  

Vergaderen met Microsoft Teams 

Met Microsoft Teams kun je vergaderen met mensen op verschillende locaties. Daarbij kun je elkaar berichten sturen, met elkaar praten, elkaar zien, inhoud zoals presentaties delen en op elkaars scherm meekijken.  

Goede instellingen door beheerders en training van gebruikers zijn daarbij van belang. Een rommelige vergadering op afstand doet anders meer kwaad dan goed.  

Geef ook aandacht aan vergaderen op afstand in het algemeen. Hoe hou je vergaderingen op afstand interactief? Verwacht je dat iedereen zijn webcam aanzet? Enzovoorts. 

Livegebeurtenissen met Microsoft Teams 

Met Microsoft Teams kun je ook livegebeurtenissen organiseren. Daarbij kunnen één of meerdere sprekers een grote groep mensen op verschillende locaties toespreken en inhoud zoals presentaties of hun scherm delen. De deelnemers kunnen reageren; ze kunnen vragen stellen door berichten aan de presentatoren te sturen. 

Goede instellingen door beheerders en training van organisatoren zijn daarbij van belang. Sprekers hoeven alleen maar vaardig te zijn in vergaderen met Microsoft Teams.  

Geef extra aandacht aan de voorbereiding van een livegebeurtenis en start ruim op tijd met het opzetten ervan. Bij een grote groep deelnemers wil je dat alles vlekkeloos verloopt. 

Een crisisteam in Microsoft Teams 

Met Microsoft Teams kun je heel goed en snel digitaal samenwerken. Een crisisteam kan dat natuurlijk goed gebruiken. Je kunt er een Team voor aanmaken in Microsoft Teams.  

Er zal weinig tijd voor zijn, maar ook nu is tijd maken voor training van groot belang. We merken al groot verschil tussen teamleden in crisisteams die wel en geen ervaring hebben met Microsoft Teams. Dat veroorzaakt inefficiënt digitaal samenwerken en frustratie in het team. 

Alle teams in Microsoft Teams 

Teams die al samenwerken via Microsoft Teams kunnen, als de aard van hun werkzaamheden dat toelaat, vrij eenvoudig werken op afstand. Werken met Microsoft Teams gaat in veel gevallen net zo makkelijk thuis als op kantoor.  

Is dit het moment om teams die nog niet in Microsoft Teams werken de overstap te laten maken naar Microsoft Teams? Op een nieuwe manier digitaal samenwerken is best een grote verandering! Het antwoord is daarom niet eenvoudig, er spelen veel factoren mee. 

Hulp nodig? 

Vragen?

We helpen je graag snel op weg.

Gert-Jan Waterlander

Business Consultant

We helpen je graag verder