Nieuwe mogelijkheden van Microsoft Teams deel ik het hele jaar door. Vaak via trainingen en webinars. Nu weer eens via het blog van JSR. Dit is mijn Top 5 van afgelopen jaar! 

Betere Teams-vergaderingen in de browser

De webapp van Microsoft Teams werd in 2022 bruikbaarder voor Teams-vergaderingen. De besturingselementen staan inmiddels ook in de webapp bovenaan. Een aangepaste achtergrond instellen en systeemgeluid delen kan er nu ook.  

Het wordt steeds beter mogelijk alleen webapps in te zetten binnen een organisatie. Het wordt steeds minder belangrijk om gebruikers de verschillen tussen web- en desktopapps uit te leggen. Een mooie ontwikkeling! 

Betere vergaderingen in Teams-ruimten

De vergaderoplossingen in Teams-ruimten worden steeds beter. Mijn favoriete ontwikkeling is de weergave ‘Eerste rij’ (Front Row). De online deelnemers worden daarbij onderaan getoond. De deelnemers in de ruimte kunnen ze daardoor beter aankijken; de online deelnemers verschijnen op ooghoogte. Omhoogkijken is niet meer nodig en je kijkt als vanzelf richting de camera onder het scherm. Via de aanraakconsoles in Teams-ruimten schakel je over naar deze handige weergave. 

Bron: The future of hybrid work – See what’s next for the future of hybrid work (microsoft.com)

Aanbevolen reacties

Bij berichten verschijnen aanbevolen reacties. Met een druk op de knop geef je een snelle reactie zonder spelfouten. Nog sneller schakelen dus! 

Betere rolverdeling in Teams-vergaderingen

Tijdens Teams-vergaderingen kunnen nu meerdere personen: 

De noodzaak voor organisaties om, naast Microsoft Teams, andere vergaderapps te gebruiken neemt hiermee af. Het instellen van rollen tijdens Teams-vergaderingen begint bij de het instellen van de vergaderopties

Onderdelen in een nieuw venster openen

Veel gebruikers hebben het nog niet door en klagen dat ze maar één onderdeel tegelijk in Microsoft Teams kunnen gebruiken. Veel onderdelen kunnen allang in een nieuw venster openen en die mogelijkheden werden alleen nog maar groter in 2022.  

Het kan bijvoorbeeld bij chats, bestanden, vergaderingen, apps, tabs en nu ook bij inhoud in vergaderingen.  

Microsoft Teams wordt daardoor steeds duidelijker de plek waar je alles kunt en wilt doen:
dé hub voor teamwerk! 

Van idee naar resultaat 

Alle mogelijkheden en ontwikkelingen maken wel duidelijk: het inzetten van Microsoft Teams is voor veel organisaties een goed idee. De verandering van werkwijze is uiteraard wel een uitdaging. JSR helpt, ook in 2023, weer graag om van goed idee tot mooi resultaat te komen! 

Vragen?

Ik hoop dat deze blog al aanzet tot slimmer werken met Microsoft 365. Heb je interesse in manieren om jouw hele team of organisatie slimmer te laten werken met Microsoft 365? Dan kom ik graag in contact!

Gert-Jan Waterlander avatar

We helpen je graag verder