De nieuwe mogelijkheden in Word, Excel en PowerPoint vallen soms nauwelijks op. Dat is jammer, want ze helpen je slimmer, veiliger en leuker te werken. Maar hoe blijf je bij?

Een paar voorbeelden van nieuwe mogelijkheden

Word

Word stuurt e-mails bij vermeldingen in opmerkingen. Documenten openen om op opmerkingen te reageren, is vaak niet meer nodig: reageren kan in de e-mails zelf. Dat scheelt tijd.

Word maakt het nu mogelijk te wisselen tussen bewerken, controleren en weergeven. Onbedoelde wijzigingen worden zo voorkomen. Dat werkt prettiger.

Excel

Excel bevat de mogelijkheid weergaven op te slaan voor hergebruik. Vaak opnieuw dezelfde combinaties van filters instellen is niet langer nodig. Slim!

Excel maakt ook het nagaan van wijzingen nu een stuk eenvoudiger. Is het omslachtige Spreadsheet Compare nog in gebruik? De optie Wijzigingen weergevenhelpt nu vaak voldoende op weg.

PowerPoint

PowerPoint heeft een nieuwe manier om presentaties levendiger te maken: Cameo. De posities en opmaak van de camerabeelden van de presentatoren worden er veel interessanter door. Leuk!

Deze nieuwe mogelijkheden in Word, Excel en PowerPoint waren misschien nog niet opgevallen. Dat is jammer, want ze helpen je slimmer, veiliger en leuker te werken.

Bovenstaande mogelijkheden zijn in de desktop- en webapps van Word, Excel en PowerPoint te gebruiken. Maar de allernieuwste mogelijkheden verschijnen vaak het eerst in de webapps. Neem bijvoorbeeld de mogelijkheden voor automatisering via de nieuwe Office Scripts in Excel: in de webapp van Excel zijn er meer opties beschikbaar.

Blijf bij

Er zijn verschillende manieren om bij te blijven:

 • Meldingen van nieuwe mogelijkheden in Word, Excel en PowerPoint
  Meldingen die we vaak negeren omdat ze verstoren waar je mee bezig bent
 • Help > Nieuw functies in Word, Excel en PowerPoint
  Vreemd genoeg vaak niet up-to-date en incompleet
 • De roadmap, release notes en blogs zoals over Excel van Microsoft
  Vooral gericht op IT-professionals
 • Kennisdeling met collega’s
  Eén-op-één, via groepsberichten in Microsoft Teams en kennisdelingssessies

Kennisdeling met collega’s is misschien wel de mooiste manier. Een paar enthousiaste collega’s kunnen de meest relevante mogelijkheden onderzoeken en vaardig delen. Wel zo efficiënt. Bovendien helpt dat collega’s te bereiken die niet uit zichzelf op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden.

Slimmer werken met JSR

Voor ons als consultants is het dagelijks werk om op de hoogte te blijven van nieuwe mogelijkheden, de relevantie voor anderen te bepalen en kennis over te dragen.

Naast nieuwsberichten, trainingen en handleidingen op maat aan gebruikers, geven we ook updates aan beheerders. Regelmatig vatten we belangrijke ontwikkelingen samen in inspiratiesessies voor gebruikers. Ook die zijn op maat, waardoor direct een stap wordt gemaakt in slimmer, veiliger en leuker digitaal werken met Microsoft 365.

Hulp nodig?

Is er meer hulp nodig om bij te blijven?

Gert-Jan Waterlander avatar

We helpen je graag verder