Best Practice Seminar "Innovatie binnen je projectportfolio"

31 oktober 2018 - Nieuws

Tijdens dit gratis middagseminar op 27 november a.s. krijg je inzicht in hoe drie toonaangevende en innovatieve organisaties hiermee omgaan. Dit mag je niet missen!

Er lopen (te)veel projecten en initiatieven tegelijk, waardoor het totaalinzicht ontbreekt. Of deze nog echt aansluiten bij de bedrijfsstrategie is al helemaal niet meer belangrijk, eerst maar eens zorgen voor meer structuur en overzicht! Herkenbaar? Kom luisteren naar deze drie geweldige praktijkverhalen:


21bdac8c-5f7a-4cce-9996-9a1edafe2b64.png

Ontwikkelen wereldwijd sorteer- & verpakkingsoplossingen.

8c18c919-f73b-4002-a4bb-e4f3a2974090.png

Één van de grootste achtbaanfabrikanten ter wereld.

 

efcb1c27-0f65-430f-8ff1-0355722ef19e.png

Wereldwijd leider in klantgerichte snelle verpakkingsoplossingen.

Direct inschrijven? Klik hier.

Eqraft: Building the Factory of the Future together 

Eqraft ontwerpt, bouwt en onderhoudt al 35 jaar wereldwijd innovatieve technieken voor verwerking en verpakking van o.a. uien en aardappelen. De afgelopen jaren is Eqraft ontzettend hard gegroeid door op het juiste moment in te springen op de steeds hogere eisen, die retailers, producenten en ondernemers in de voedselindustrie stellen. In de huidige, zeer competitieve markt is innovatie essentieel om een rol van betekenis te (blijven) spelen.

Eqraft is voorloper op het gebied van ‘Industry 4.0’. Je kunt verwerking en verpakking niet meer zien als een aaneenschakeling van losse componenten. Eqraft realiseert oplossingen, waarbij de verschillende machines in de productieketen met elkaar communiceren. Met als uiteindelijk doel: het verhogen van prestaties, efficiency en continuïteit van het verwerkingsproces.

Voor het team van Eqraft een enorme uitdaging. De projecten zijn vele malen groter, er wordt met veel partners samengewerkt en nieuwe innovatieve technieken worden toegepast, die zich nog maar net bewezen hebben. Er wordt dus veel van het team gevraagd! 
Tijdens deze sessie neemt Marcel Mulder, Manager Projecten & Engineering je mee bij de ontwikkeling van projectmanagement en het opzetten van het PMO binnen deze zeer dynamische en innovatieve projectomgeving!

Direct inschrijven? Klik hier.

Mpac Langen: Grip op projecten vanuit financieel perspectief

Mpac Langen realiseert de bouw van machines voor de verpakkingsindustrie waarbij allerlei soorten producten verpakt worden. Met als slogan “Ingenious Packaging Solutions” realiseren zij oplossingen, die op hoge snelheid met de verwerking van complexe producten om kunnen gaan. Om de markt continu te kunnen bedienen met hun productportfolio is inzicht in de productrealisatie op basis van een efficiënt proces essentieel.

Met wereldwijd productielocaties, nuance verschillen in de project- en productrealisatie, en de volledige focus op “packaging” is gezocht naar een verdere professionalisering. Het plannen van projecten verliep erg gefragmenteerd en het was dus een logische eerste stap om een tot een volledige integratie te komen, waarvoor Project Online is ingezet. Alle locaties zijn inmiddels aangesloten, zodat er nu inzicht is in alle projecten en initiatieven. Er is inmiddels een standaard planningsproces, dwarsdoorsnedes zijn snel gemaakt en het op- en afschalen van capaciteit gebeurt op basis van een integrale capaciteitsplanning. 
Maar wat is nu ‘grip op projecten’? Waarom is dat voor een "Financial" van belang? Op welke wijze kan Finance de business ondersteunen? Joost Lemmens, Manager Finance & IT, vertelt hierover en neemt je mee op de route die Mpac Langen heeft gevolgd.

Direct inschrijven? Klik hier.

Vekoma Rides: Is jouw project net een rollercoaster? 

Vekoma Rides is een van de meest toonaangevende achtbaanfabrikanten ter wereld en marktleider in de amusementsindustrie. De focus ligt op ontwikkeling, productie en installatie van achtbanen en speciale attracties voor attractieparken. Naast een portfolio variërend van familie tot “thrill” rides is Vekoma continu bezig met de ontwikkeling van op maat gemaakte attracties in nauwe samenwerking met internationale klanten en innovatieve eigen ontwikkelingen.

'Om het hele proces van ontwerp tot installatie gecontroleerd te blijven laten verlopen, in een sterk groeiende markt, is portfolioplanning als centrale aansturing van het bedrijf een must. Hiermee gaan we de uitdaging aan om de vraag uit de markt, alswel onze drang naar innovatie zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de beschikbare capaciteit, zowel in huis als bij onze subcontractors.'
In deze sessie laten Thijs Kiggen (Manager Projects) en Tim Veldhuis (Project Planning) van Vekoma Rides zien hoe zij grip hebben gekregen op de projecten die er worden uitgevoerd en hoe belangrijk inzicht in de verschillende capaciteiten is, om sturing te geven welke projecten worden uitgevoerd.

Wil je er graag bij zijn?

Informatie over het programma en direct inschrijven? Klik dan hier.