BPUG seminar “Agile Beyond Scrum”

27 maart 2018 - Nieuws

Op dinsdag 20 maart jl. organiseerde de BPUG een avondseminar met als titel "Agile Beyond Scrum". Tijdens deze avond stonden een aantal vragen centraal? Is jouw organisatie op zoek naar meer agility? Wil je graag meer Agile werken binnen de organisatie, maar kom je op het gebied van methodieken niet verder dan het alom bekende Scrum? Of denk je wellicht dat Agile een hype is?

Nadat Wijnand Lens de avond opende en aangaf wat de Best Practice User Group nog meer in petto heeft dit jaar, werd even stil gestaan bij het BPUG Seminar dat plaatsvindt op 5 juni a.s. JSR is al hoofdsponsor aan dit seminar verbonden en wij zullen onze kennis en kunde daar dan ook graag delen. Meer info op: www.bpugseminar.nl

Drie sprekers gingen in op een specifieke Agile methodiek of framework. Dit deden ze erg leuk en heel interactief.

Agile Project Framework door Vic Page   Vic heeft een brede kennis van Agile methodieken, zowel theoretisch als hands-on. Hij is gecertificeerd Kanban Practitioner, Scrum Master, Agile Project Management trainer en SAFe consultant. Daarnaast neemt hij deel aan de Agile Methods Specialist groep, was hij directeur bij het Agile Business Consortium en is hij chief examiner voor AgilePM® bij APMG International.

DevOps door Taco Voorman - Ctrl Improve  Taco is een strategic agalist en maakt gebruik van zijn kennis van o.a. DevOps om organisaties te helpen bij hun agile transitie. In de afgelopen jaren heeft Taco zich steeds meer verdiept in het veranderen van de persoon, de afdeling, het team én de organisatie in zijn geheel.

SAFe (Scaled Agile Framework) door Michiel Penraad en Addo de Visser  Michiel is een gecertificeerd en ervaren Agile Coach, Product owner, Scrum Master en SAFe consultant. Daarnaast is hij trainer op het gebied van Agile/Scrum en SAFe. Addo is Agile Coach en Scrum Master en schrijver van het boek “Agile – The times they are a-changin”.

De presentaties kun je hier downloaden.

Op deze avond hebben wij tevens laten zien hoe "Agile" Microsoft Project Online is:

  • Agile Portfoliomanagement. 
  • Agile werken met Project Online.
  • Integratie met Jira.

BPUG.jpeg#asset:1097

Gerelateerde pagina's

Webinar 31 mei: Waar zijn mijn resources?

Veel van onze klanten gaan aan de slag met Project Online om meer grip te krijgen op de projecten en de daarbij benodigde resources. In dit webinar bieden we je een stappenplan om daar te komen.

Bekijk pagina