P3M3: Volwassenheidsscan voor projectorganisaties

14 november 2017 - Nieuws

Om Project Online succesvol in te richten is het essentieel om een goed beeld te krijgen van waar de projectorganisatie op dit moment qua volwassenheid staat. Hiervoor hebben wij onlangs gebruik gemaakt van een Portfolio, Programme en Project Management (P3M3) assessment van HWP Consulting

We starten het assessment allereerst met een online survey die de verschillende stakeholders binnen de organisatie wordt toegezonden. Hiermee krijgen we een eerste indruk van waar de organisatie zichzelf ziet staan. De survey is onderverdeeld naar zeven aandachtsgebieden:

  • Management Control
  • Benefits Management
  • Financial Management
  • Stakeholder Engagement
  • Risk Management
  • Organizational Governance
  • Resource Management

Het grote voordeel van de online survey is dat we op effectieve wijze, snel inzicht krijgen in wat er binnen de organisatie speelt. De resultaten worden, na alle antwoorden verzameld te hebben, gepresenteerd in een spindiagram. 

spider2.png#asset:888

Ter ondersteuning van de online survey worden er tevens interviews afgenomen met de belangrijkste stakeholders. Hiermee kunnen we de resultaten ook direct verifiëren. Hierna kunnen we op de zeven aandachtsgebieden bepalen wat de volwassenheid is (niveau 1-5) en welke verbeteringen er mogelijk zijn en wat daarbij de beste volgorde is. Het helpt een organisatie focus te brengen in de verbeterinitiatieven binnen het PPM proces.

Om een eerste indruk te krijgen van deze P3M3 volwassenheidsscan hebben we een Engelstalige ‘sneak preview’ samengesteld. Selecteer voor elk thema die stelling die het beste bij de huidige status van jouw organisatie past. Is een stelling slechts deels van toepassing, kies dan de stelling die eronder staat. 

Laat je e-mail adres achter en we sturen je binnen 2 werkdagen de resultaten retour. Hiermee krijg je een eerste indruk van hoe jouw organisatie het doet ten opzichte van andere organisaties.

Start de scan hier.


P3M3® is a registered trade mark of AXELOS Limited.