Eerder schreef ik een blog over de fijne mogelijkheden binnen Microsoft 365 voor het bijhouden van je taken. Bij het uitvoeren van die taken kan een notitieblok goed van pas komen: voor een besprekingsverslag, brainstorm met collega’s of grove schets van een idee.

Ik gebruikte daarvoor lange tijd een fysiek notitieboekje dat ik overal mee naar toe nam. Totdat ik aan het zoveelste notitieboekje begonnen was en iets wilde terugzoeken wat ik eerder in een ander notitieboekje had geschreven. Want ja: waar lag dat ook alweer? Het eerste voordeel van het gebruik van een digitaal notitieblok werd duidelijk.

Meer voordelen van een digitaal notitieblok?

  • Zijn altijd bij de hand
  • Zijn beveiligd tegen verlies of diefstal
  • Zijn te doorzoeken
  • Hebben wél handige mogelijkheden zoals kopiëren en plakken
  • Kun je direct delen met teamleden
  • Is duurzamer in gebruik

OneNote; de basis

OneNote is de app van Microsoft 365 voor het vastleggen en organiseren van notities van jezelf en van jouw team.

  • Je creëert eenvoudig een nieuw notitieblok voor jezelf of voor je team.
  • Structuur breng je onder andere eenvoudig aan doordat je op het canvas elke notitie naar wens kunt verplaatsen.
  • Terugvinden van notities gaat eenvoudig met het doorzoeken in een sectie, notitieblok of zelfs meerdere notitieblokken.

Wat kan nog meer ?

Er kan nog veel meer. Ik deel graag enkele tips:

1. Wil je een deel van de tekst uit een afbeelding hergebruiken? Overtikken is niet meer nodig, want je kunt de tekst kopiëren uit de afbeelding.

2. Versiegeschiedenis geeft je de mogelijkheid een eerdere versie van een pagina in te zien en indien gewenst te herstellen.

3. Gebruik van tags (bijvoorbeeld: ‘belangrijk’ of ‘idee’) biedt overzicht. En door de zoekfunctie vind je snel alle notities met een specifieke tag terug; bijvoorbeeld al je verzamelde goede ideeën.

Welke mogelijkheden komen er nog aan?

Binnenkort leg je nog eenvoudiger notities van een Microsoft Teams-vergadering vast die je automatisch deelt met alle deelnemers. Zo wordt notuleren nog leuker!

Ideeën en gedachtes komen soms op onverwachte momenten. Gelukkig kun je OneNote ook heel prettig op bijvoorbeeld je smartphone of tablet gebruiken.

Het komt samen in Microsoft Teams

Werk je met je team al in een Team in Microsoft Teams? Dan voeg je in een kanaal eenvoudig een tabblad toe met een gedeeld notitieblok waar je samen en tegelijk in kan werken. Het tabblad open je indien gewenst in een apart venster. Zo hou je je gesprekken, bestanden, taken én notities op één plek snel beschikbaar!

Geïnteresseerd om slimmer te gaan werken met Microsoft 365?

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen bij het slimmer werken met Microsoft 365.

Marco Clausing avatar

We helpen je graag verder