Integratie

Microsoft Project Online is een geweldig platform voor project- en portfoliomanagement. Maar er is meer! Zeker in grotere organisaties worden meerdere systemen gebruikt om informatie vast te leggen. 

Om te voorkomen dat gegevens dubbel ingevoerd worden is integratie van systemen de beste oplossing. Integratie van systemen is ook de enige manier om een ‘single source of truth’ te realiseren.

Integratie financiële administratie en tijdregistratie

Van nature zijn ERP systemen uitstekend geschikt voor het vastleggen van budgetten en het volgen van de besteding er van.

“Nu we één bron van de waarheid hebben is een efficiëntere projectvoering mogelijk en zijn knelpunten in de resourceplanning sneller opgelost.”

Laurens Hoekstra Project Manager ECN

Project Online is de ideale omgeving voor het opstellen en onderhouden van planningen, niet alleen voor wat betreft tijd, maar zeker ook voor de prognose van de investeringen en projectkosten. In de praktijk wordt de combinatie vaak per project door de projectmanager bijgehouden in Excel. Het nadeel is dat dit vaak niet eenduidig gebeurd, waardoor de optelsom van alle individuele projectrapportages bemoeilijkt wordt en veelal niet een juiste weergave van de werkelijkheid is.

Om deze redenen verdient het de voorkeur om Project Online te koppelen aan het ERP systeem zodanig dat data tussen beide systemen in tweerichtingsverkeer uitgewisseld kan worden. Ook komt het vaak voor dat tijdregistratie voor de gehele organisatie in het ERP systeem plaatsvindt (bijvoorbeeld SAP CATS). Om te voorkomen dat medewerkers hun tijd op twee verschillende plaatsen moeten invullen, is een koppeling tussen het ERP systeem en Project Online gewenst, zodat de geregistreerde uren als voortgang op het project vastgelegd worden.

Integratie traditionele en Agile projecten

De agile projectaanpak is sterk in opkomst. Maar ‘Agile is niet alles en alles is niet Agile!’ Grip hebben en houden op agile projecten, sturing geven aan een portfolio bestaande uit een mix van traditionele en Agile projecten vereist een intelligente oplossing. Een mooi voorbeeld is de use case waarbij project- en portfoliomanagement op high level uitgevoerd worden met Project Online, terwijl de detaillering en uitvoering van projecten met JIRA ondersteund wordt. Met onze integratieoplossing vindt er een synchronisatie plaats tussen Project Online en JIRA zodat in Project Online work packages gedefinieerd kunnen worden, die vervolgens overgezet worden naar JIRA. De development team leader, de scrum master en de product owner kunnen nu de geïmporteerde structuur verder detailleren naar hun behoefte. Alle JIRA functionaliteiten (workflows, scrum boards en work logs) zijn voor hen beschikbaar. Tijdschrijfinformatie kan vanuit JIRA weer overgezet worden naar Project Online.

Resources

Hoe groter de (project)organisatie hoe bewerkelijker het is om de gegevens van alle resources in Project Online actueel te houden. Niet alleen het initieel vullen van de resource pool is nodig, nog belangrijker is het om deze informatie actueel te houden. Hierdoor beschikken projectmanagers en planners over up-to-date informatie om in hun planningen te verwerken.

Door de resource pool van Project Online te synchroniseren met een HRM systeem als SAP of Dynamics, wordt het beheer aanmerkelijk vereenvoudigd en de kwaliteit van planningen verhoogd. 

Bewezen kwaliteit

Integratie; het ontwikkelen van interfaces tussen systemen is altijd een lastig traject en een moeilijk te beheersen kostenpost. Om deze reden is JSR een exclusief partnership aangegaan met The Project Group (TPG) uit Duitsland. TPG is met haar integratie software voor Project Online inmiddels de meest toonaangevende en betrouwbare speler. Niet voor niets kiezen klanten als de Volkswagen Group, Airbus, Siemens en Vaillant voor hun oplossingen.

Integratiemogelijkheden zijn o.a.:

integratie.jpg#asset:544:large


Gerelateerde pagina's

ECN: Verbetert projectaanpak & krijgt meer grip op resources

Met meer dan 800 projecten per jaar wilde men meer uniformiteit in de projectaanpak en toewerken naar een uniform proces voor resourcemanagement. Bovendien diende het nieuwe systeem nauw samen te werken met SAP.

Bekijk pagina

Project Online voor project- & portfoliomanagement

Door de jaren heen hebben wij vele klanten geholpen op het gebied van project- en portfoliomanagement. Onze consultants helpen bij het inrichten van de projectorganisatie en de vertaling naar de juiste processen en tools.

Bekijk pagina