Power Session: Portfoliomanagement

Op 28 juni 2017 organiseren JSR en Improven een gratis middagseminar op Landgoed Groot Kievitsdal. 
Het thema is dit keer:

"Maak uw organisatie wendbaar met een Agile ingericht projectportfolio"

U kunt op dit moment niet meer om de ‘digitale transformatie’ heen. Organisaties moeten enorme veranderingen doorvoeren in hoe zij werken, hoe zij met klanten en medewerkers omgaan en hoe zij hun bestaansrecht weten te behouden. Spannende tijden met veel grote veranderingen. 
Veranderingen die je toch wel gestructureerd wilt oppakken om te kunnen sturen op de effecten en resultaten. Flexibel en toch gestructureerd in de juiste balans binnen uw projectportfolio, maar hoe daar te komen? 

Tijdens deze middag gaan we op op zoek naar antwoorden:

“Het belooft een leuke en interessante middag te worden! Wilt u erbij zijn? ”

Schrijf u dan direct hieronder in.
  • Hoe zorgen we voor een meer wendbare (agile) organisatie?
  • Hoe zorgen we ervoor dat Project Portfolio Management waarde toevoegt?
  • Hoe kunnen we zorgen voor “High-perfomance” teams?

Het seminar begint om 13:15 uur en wordt zo rond 16:00 afgesloten met een netwerkborrel.

Programma

13:15 – 13:30Welkom namens JSR en Improven
13:30 – 14:15Van Puinhoop tot PPM, John van Rouwendaal
Iedere organisatie doet wel iets aan Project Portfolio Management (PPM). Soms gaat dit goed, maar vaak is het een puinhoop. Het is een ‘puinhoop’ als niemand weet hoe hij/zij wat, waarom, wanneer en waar voor welke projecten en programma’s moet doen. Er is ‘hoop’ als men dat al wel weet, maar het nog niet daadwerkelijk doet. Van PPM is pas sprake indien men weet wat, waarom, wanneer, etc. moet gebeuren én men dit ook echt doet. Dit verhaal gaat over hoe organisaties vanuit een puinhoop groeien naar waarde toevoegend PPM.
14:15 – 14:30 Koffie en thee
14:30 – 15:15 Agility voor een ‘lean’ projectorganisatie, Ruud Peltzer
Succesvolle projectorganisaties zorgen voor “high-performance” teams. Teams die werken aan uitdagende projecten, betrokken en resultaatgericht zijn en verantwoordelijkheid nemen om echt waarde toe te voegen. Deze high performance teams dienen hierin optimaal ondersteund en gefaciliteerd te worden.

In deze sessie bekijken we hoe we de projectorganisatie en PPM zodanig kunnen inrichten, dat we een wendbare organisatie creëren, waarbij (project)teams in hun kracht worden gezet.  Een kijkje in de keuken van Office 365 en Project Online. Keep it fun & simple!
15:15 – 16:00Digitale Transformatie, Kjell van der Giessen
Digitale transformatie is het gebruik van digitale technologieën om grote verbeteringen in uw organisatie te realiseren. Organisaties worden geconfronteerd met vraagstukken rondom nieuwe vormen van werken en samenwerken, co-creatie, big data, klantdialoog, sociale media, de netwerkeconomie en innovatie. Hoe maakt u gebruik van al deze nieuwe technologie en data? Hoe interpreteert u digitale informatie? 

In een presentatie door Kjell van der Giessen, lecturer projectmanagement en de digitale werkplek aan Hogeschool Utrecht, wordt u in een hoog tempo overladen met (voor)beelden van de digitalisering van onze samenleving en onze werkplek. 
16:00 – 17:00
Borrel en discussie 

Locatie 

Het seminar vindt plaats op Landgoed Groot Kievitsdal, Hilversumsestraatweg 19 te Baarn.

Aanmelden voor Power Session: Portfoliomanagement

Voornaam
Achternaam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoonnummer