Consultancy

JSR beschikt over een zeer ervaren team van productspecialisten en business consultants dat organisaties graag ondersteunt bij het effectiever en efficiënter (samen)werken, gebruik makend van Office 365 en Project Online.

Onze gecertificeerde specialisten helpen bij de technische implementatie, het implementeren en verankeren van de software, integratie vraagstukken en het opleiden en coachen van de medewerkers in het dagelijks gebruik. Bovendien ondersteunen zij, met hun ervaring en vakinhoudelijke passie, bij het creëren van draagvlak die nodig is bij het doorvoeren van al deze veranderingen.

“We hebben een beter inzicht in de projecten en de resources. Met Project Online kunnen we precies zien hoe de resources bezet zijn en hoeveel er nog nodig is om het project op te leveren”

Roy Op ten Berg Process Operations Leader, Hyster-Yale

Implementatie Office 365 en Project Online

JSR heeft een best practice aanpak ontwikkeld voor het succesvol neerzetten van Office 365 en/of Project Online. In een aantal stappen werken wij naar een succesvolle implementatie toe:

Richting geven. In deze fase stellen we een duidelijk Plan van Aanpak op, dat past bij de volwassenheid van de organisatie en een helder beeld geeft van de te realiseren deliverables met een realistische tijdsplanning. Daarnaast zorgen we voor enthousiaste key users die het project op een positieve wijze ondersteunen.

Realiseren. Deze fase vullen wij op een Agile wijze in. In een aantal sprints werken we met een klein team (key users) naar de gewenste eind situatie toe. Door in deze fase in korte sprints naar een werkend systeem te komen, zijn aanpassingen nog eenvoudig mee te nemen. Na de uitvoering van de laatste sprint heeft u nog een zekere periode om het totaal resultaat te testen en te beoordelen. Hiervoor doorlopen we vaak een aantal pilotprojecten om te zien of we de aansluiting met de organisatie hebben gevonden. Na deze pilot werken we eventuele verbeterpunten weg en zijn we klaar om het systeem uit te rollen naar de gehele organisatie.

Rennen. In deze fase zullen wij het opgeleverde systeem overdragen aan de organisatie en zullen wij er samen voor zorgen dat het systeem en de nieuwe processen succesvol worden opgepakt. JSR kan hierbij de volgende ondersteuning leveren:

 • Ondersteuning bij Go Live
 • Trainingen en workshops
 • Coaching on-the-job
 • Health checks en monitoring

Train-de-trainer principe

Bij het inrichten van het systeem wordt een aantal key users nauw betrokken. Zij zullen tijdens deze periode samenwerken met onze consultants om met het systeem te leren werken, de inrichting te kunnen verbeteren en te onderhouden en de eindgebruikers te ondersteunen bij het dagelijks gebruik. Naast een kostenbesparing levert dit meteen extra commitment en draagvlak op.

Technische consultancy

Of het nu gaat om een on-premise omgeving of cloudoplossingen als Office 365 en Project Online, onze technische consultants kunnen u daarbij ondersteunen. Te denken valt hierbij aan:

 • Integraties met andere systemen
 • Single Sign-on tussen ‘cloud’ diensten en on-premise
 • Inrichting van security en back-up faciliteiten voor ‘cloud’ systemen
 • Migratie van oude naar nieuwe versies en systemen

Professionaliseren project- en portfoliomanagement

Ook voor het professionaliseren van project- en portfoliomanagement bent u bij ons aan het juiste adres. Onze consultants hebben uitgebreide ervaringen met het opzetten van strategische PMO’s, het introduceren van project- en portfoliomanagement, opzetten van benefit management en zijn onderlegd in methodieken en best practices zoals PRINCE2, Agile, P3O en Lean/Six Sigma.

Daarnaast weten zij uit eigen praktijk en ervaringen bij onze klanten wat werkt, maar ook wat juist niet werkt. Zij zijn dan ook de juiste keuze als men Project Online en/of Office 365 Teams en Planner in wil zetten om meer grip te krijgen op het projectportfolio en de wijze waarop de organisatie projectmatig werkt.

Te denken valt aan:

 • Ontwikkelen van processen op strategisch en tactisch niveau
 • Opzetten van een strategische PMO
 • Coaching on-the-job
 • Workshops leiderschap, benefit management, stakeholdermanagement e.d.
 • Tijdelijke ondersteuning.

Voor vragen of een specifieke uitdaging kun je altijd even contact met ons opnemen via 079-799 8000 of info@jsr.nl

Gerelateerde pagina's

​JSR aanwezig op 20e BPUG seminar

Op 13 juni jl. was JSR als sponsor en spreker aanwezig op het seminar van de Best Practice User Group (BPUG). De BPUG is de community voor best practices op het gebied van project-, programma- en portfoliomanagement.

Bekijk pagina

ECN: Verbetert projectaanpak & krijgt meer grip op resources

Met meer dan 800 projecten per jaar wilde men meer uniformiteit in de projectaanpak en toewerken naar een uniform proces voor resourcemanagement. Bovendien diende het nieuwe systeem nauw samen te werken met SAP.

Bekijk pagina