Is Delve nog onbekend? Ga dan direct eens naar https://delve.office.com en log in met een werkaccount van Microsoft 365. Is Delve volledig beschikbaar binnen de organisatie? Dan is de kans groot dat één van deze twee gedachten nu opkomt: ‘griezelig’ of ‘geweldig’.

Wat is Delve?

Delve is de plek waar gebruikers van Microsoft 365 hun profiel bijwerken, informatie ontdekken en informatie organiseren.

De profielen, met door beheerders en gebruikers ingevoerde gegevens, vinden de meeste gebruikers wel handig.

De suggesties van relevante contactpersonen worden ook gewaardeerd, of simpelweg genegeerd.

Maar als het gaat om bestanden lopen de meningen sterk uiteen. Je ziet niet alleen bestanden waar je zelf aan werkt, maar ook die van anderen!

Griezelig!

Je kunt elkaar dus in de gaten houden. “Prettig voor bemoeizuchtige managers” is een reactie die daar eens over voorbijkwam.

Geweldig!

Ik vind het juist handig. Doordat je ziet waar naaste collega’s mee bezig zijn kun je van elkaar leren zonder elkaar steeds bij te praten. Zo wordt ‘het wiel’ minder vaak opnieuw uitgevonden.

Belangrijk om te weten is dat je alleen ziet wat je toch al kan zien op andere manieren.

Delve geeft zelf aan

“Anderen zien alleen documenten waartoe ze toegang hebben, en e-mailbijlagen die u aan hen hebt verzonden.” Zie je iets wat niet voor jou bestemd is? Dan wordt het dus tijd om toegang tot opslaglocaties eens goed na te lopen.

Van griezelig naar geweldig

Staat toegang goed ingesteld? Wordt Microsoft 365 goed uitgelegd en goed gebruikt? Is er een cultuur van samenwerking en teamspirit? Dan wordt duidelijk dat Delve niet griezelig maar geweldig is. Net als andere slimme onderdelen binnen het platform van Microsoft.

Van online naar de moderne werkplek

Stop dus niet bij het online brengen van apps en data. Maak óók de stap naar de moderne werkplek met aandacht voor de gevoelens die daarmee samengaan. Een forse maar waardevolle stap die we graag helpen te maken.

Vragen?

Ik vertel er graag meer over. Neem gerust contact op voor een ‘digitale kop koffie’ en een gesprek over de mogelijkheden.

Gert-Jan Waterlander avatar

We helpen je graag verder