Het opnemen van video’s was al vereenvoudigd. Het delen van video’s wordt nu óók eenvoudig, met de nieuwe app van Stream. 

Het opnemen 

Video’s opnemen kan bijvoorbeeld in Teams-vergaderingen, PowerPointpresentaties en Stream. 

Teams

Video’s van Teams-vergaderingen worden opgeslagen op OneDrive of SharePoint. Ze werden in het verleden opgeslagen in Stream. 

Powerpoint

Video’s van PowerPointpresentaties worden opgeslagen op een plek die de gebruiker zelf kiest. Bijvoorbeeld op OneDrive, SharePoint, een netwerkschijf of het eigen apparaat. 

Stream

Video’s gemaakt met Stream worden opgeslagen in Stream, OneDrive of SharePoint.  De locatie hangt af van het startpunt van de gebruiker: de oude of nieuwe app van Microsoft Stream. 

Het delen 

Video’s delen kan op allerlei manieren. Maar deel je puur het videobestand? Dan mis je de mogelijkheden die Stream brengt, zoals het direct vloeiend afspelen van video’s in gepaste kwaliteit op grote en kleine schermen, een beschrijving, hoofdstukindeling en ondertiteling. Overweeg dus om Stream in te zetten! 

De oude app van Stream 

Hét grote nadeel van de oude app van Stream is dat je video’s op een aparte plek, los van andere eigen of groepsbestanden, moet uploaden, bewerken en bekijken. Dat is niet goed voor de gebruiksvriendelijkheid, maar ook niet voor het beheer.

De nieuwe app van Stream 

Hét grote voordeel van de nieuwe app van Stream is dan ook dat video’s op dezelfde manier als eigen en groepsbestanden worden opgeslagen, bewerkt en bekeken. Beleid op bestanden zoals Word-documenten wordt vanzelf óók toegepast op video’s. Video’s op OneDrive en SharePoint maken automatisch gebruik van de extra mogelijkheden van Stream.

Andere verschillen tussen oud en nieuw 

Er is een uitgebreide vergelijking van de mogelijkheden in de oude en de nieuwe app van Stream, maar los daarvan is duidelijk dat de toekomstige ontwikkelingen in de nieuwe app plaatsvinden.  

Wordt Stream nog niet gebruikt? Dan is het logisch gebruik van de nieuwe app te bevorderen en het gebruik van de oude app zoveel mogelijk te voorkomen.  

Van oud naar nieuw 

De overstap van de oude naar de nieuwe app moet iedere organisatie zelf doen. Microsoft doet het niet automatisch, maar stelt uiteraard wel oplossingen beschikbaar

Vragen?

JSR denkt en helpt graag mee bij het inzetten van video binnen organisaties. Doorpraten over de mogelijkheden? Neem dan contact op. 

Gert-Jan Waterlander avatar

We helpen je graag verder