Op 27 november jl. organiseerde JSR weer een Best Practice seminar, dit keer in samenwerking met Microsoft Nederland. Het thema was “Innovatie binnen je projectportfolio”.

Met ruim 75 inschrijvingen en nog wat “spontane” binnenkomers was de zaal goed gevuld en kon iedereen allereerst genieten van een goede kop koffie en kennismaken met de andere deelnemers. De aftrap werd gedaan door Ruud Peltzer, die iedereen verwelkomde namens JSR en Microsoft.

Vekoma Rides

Vervolgens was het woord aan Thijs Kiggen en Tim Veldhuis van Vekoma Rides. Zij wisten het publiek te boeien, niet alleen met de mooie en spectaculaire achtbanen die Vekoma ontwerpt en bouwt voor klanten als Disney en Universal, maar zeker ook met de capaciteitsplanning die zij in Project bijhouden. Hiermee zijn zij nu echt ‘in control’ en zoals zij zelf aangaven, hun “planningen lopen als een trein”.

Mpac Langen

Joost Lemmens boeide het publiek weer op een heel andere wijze. Als financial controller van Mpac Langen was zijn boodschap eenvoudig: “Ken het proces, vertrouw op je mensen en I do the numbers”. Grip en controle op de vele projecten die zij wereldwijd uitvoeren en waar JSR heeft ondersteund bij het opzetten van de projectbeheersing en de inrichting van Project Online voor hun locaties in Nederland, Engeland en Canada.

Eqraft

Na de koffiepauze, was het de beurt aan Marcel Mulder van Eqraft. Marcel vertelde beeldend hoe Eqraft in projectmanagement is gerold, gedwongen door het feit dat de klant ineens “Ja” zei tegen het door hen ontwikkelde concept. Een fabriek waar aan de ene kant tienduizenden kilo’s uien per uur gelost worden en aan de andere kant schoongemaakt en in de juiste verpakking de fabriek weer verlaten. En dat hele proces draait volledig automatisch! Een indrukwekkend verhaal dat gekenmerkt wordt door ondernemerschap.

JSR & Microsoft

Ruud eindigde met een presentatie over de oplossingen, die JSR en Microsoft te bieden hebben op het gebied van de moderne werkplek en PPM. De presentatie was gericht op de uitdagingen van deze moderne tijd en hoe we hiermee om kunnen gaan.

Wij kijken, samen met onze gasten, terug op een geweldig seminar, dat prima past bij onze nieuwe pay-off: Work Smarter | Keep Control!