Projectmanagement in de Zorg heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot het event voor projectprofessionals werkzaam in de zorg. JSR is er dit jaar voor het eerst bij en we hebben er ontzettend veel zin in!

De afgelopen periode hebben wij veel trajecten mogen ondersteunen binnen deze geweldige branche. Of het nu ging om een betere samenwerking binnen teams, het inrichten van portfoliomanagement of het opzetten van een Innovatielab, we mochten daarbij samenwerken met gedreven en zeer betrokken professionals.

Thema: Keiharde zachte vaardigheden

Zachte vaardigheden zijn voor projectmanagers in de zorg minimaal net zo belangrijk als harde vaardigheden. Misschien zijn ze zelfs belangrijker. Om mensen mee te krijgen zijn een goed idee, een perfect plan en voldoende budget nog niet genoeg. Een project slaagt immers alleen als iedereen in beweging komt en mee blijft werken. Daarvoor zijn zogenaamde zachte vaardigheden keihard nodig.

Cruciale vaardigheden voor projectmanagers zijn bijvoorbeeld het vermogen om op maat te communiceren, te verbinden, relaties te onderhouden en teamwerk te bevorderen. In de literatuur en opleidingen voor projectmanagers komt dit te weinig aan de orde.

Tijdens deze editie, op 27 oktober a.s., staat de verdere ontwikkeling van jouw zachte projectmanagement vaardigheden centraal. Daar word je keihard beter van!

Succesvollere innovaties en projecten binnen de GGZ

Wij geloven als JSR in echte praktijkverhalen en hebben dan ook gevraagd of Sonja Brouwer van Kwintes jullie mee kan nemen op haar zoektocht naar meer grip op projecten en betere ideeën vanuit de gehele organisatie!

Sonja Brouwer
Programmamanager I&A/ICT 

Ben jij benieuwd hoe jij projectmatig werken en innoveren kunt implementeren in jouw zorginstelling? Sonja Brouwer neemt je mee op het pad dat Kwintes de afgelopen 2,5 jaar doorlopen heeft naar een projectorganisatie waar hard gewerkt wordt aan projecten en innovatie. Voor de innovaties doet ze dat onder de noemer van het Innovatielab.

Succes van Innovatie

Inmiddels heeft Kwintes ontzettend veel succes met de lancering van het Innovatielab en wordt dit verhaal inmiddels internationaal opgepikt!

Daarmee kan nu iedereen binnen de organisatie zijn of haar idee aandragen en kunnen collega’s daarop stemmen. De beste ideeën komen als vanzelf boven! En juist die, ontwikkelen zich tot die projecten die de zorg binnen Kwintes nog beter maken!

Meer horen over dit verhaal?

Kom naar Projectmanagement in de Zorg op 27 oktober a.s.