JSR is al een aantal jaar de implementatiepartner van edison365 voor de Nederlandse en Belgische markt. Ieder jaar organiseert edison365 in november een uniek event voor haar klanten en partners om de nieuwste ontwikkelingen binnen het platform te tonen, de roadmap te presenteren en uiteraard te netwerken en kennis uit te wisselen.

Edison365 levert op dit moment drie oplossingen die het hele proces van begin tot eind rond innovatie- en portfoliomanagement ondersteunen:

  • edison365ideas
  • edison365businesscase
  • edison365projects

Door deze integrale aanpak is het de ideale oplossing voor klanten, die op basis van een ‘best-practice’ een eerste stap willen maken op het gebied van innovatie- en/of portfoliomanagement. Om deze vervolgens verder uit te bouwen op basis van de ervaringen bij het daadwerkelijke gebruik.

edison365ideas

edison365ideas

edison365ideas wordt gebruikt om ideeën te verzamelen en te selecteren. De mooie vormgeving en mogelijkheden op het gebied van gamification moedigen alle medewerkers van een organisatie aan om mee te denken en discussiëren. Met als resultaat echte betrokkenheid bij de strategische doelen die een organisatie zich stelt.

De nieuwste ontwikkeling ‘Open Innovation’ werd deze dag ook gepresenteerd. Met open innovatie worden ook externe betrokkenen zoals klanten, leveranciers of burgers (bij een overheidsinstelling) gevraagd mee te denken en hun ideeën/suggesties aan te dragen en die van anderen te beoordelen. Wij zien inmiddels bij meerdere klanten dat het ondersteunen van het ‘ideation’ proces enorm veel goede ideeën oplevert, die echt waarde kunnen toevoegen.

edison365businesscase

edison365businesscase

edison365businesscase maakt het mogelijk business cases van begin tot eind bij te houden én met elkaar te vergelijken. Hiermee zorg je er als organisatie voor dat de meest ‘interessante’ projecten worden geselecteerd. Dat zijn degene die het meest bijdragen aan de strategische doelen.

Hoeveel baat je daar als organisatie van hebt, vertelde een van de internationale klanten;  NCC met veel enthousiasme.

edison365projects

edison365projects

edison365projects is de laatste oplossing ter ondersteuning van het gehele proces. edison365projects is een effectieve oplossingen om projecten te managen in dezelfde ‘look & feel’ als de andere oplossingen. Daarnaast heeft men deze nu ook in een versie beschikbaar, waar een eigen planningsfunctionaliteit (takenlijst, Gantt of ‘Kanban’ bord) in is opgenomen. Dit is een groot voordeel als de wensen rondom planningen niet al te complex zijn. Op de roadmap staat ook de integratie met Project for the Web, Jira en DevOps. Hierdoor krijg je een integraal overzicht van alle projecten die een organisatie uitvoert.

Uiteraard is het mogelijk het gehele traject via de drie verschillende oplossingen goed in beeld te houden, maar al deze informatie is ook beschikbaar via Power BI.

Met deze oplossingen, waarvoor tijdens Empower 2019 nog veel meer mooie ontwikkelingen zijn aangekondigd, wordt het traject van eerste idee tot succesvol project inzichtelijker en eenvoudiger gemaakt. Met als groot voordeel dat ze allen gebruik maken van standaard Office 365 apps en services zoals SharePoint voor dataopslag en Microsoft Teams voor samenwerking.

Meer weten over of dit iets voor jullie is ? Neem snel contact met ons op!