Online samenwerken is ondertussen niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Maar hoe kunnen we deze samenwerking nog iets leuker, creatiever en visueler maken? Maak kennis met de verbeterde versie van Microsoft Whiteboard!

Waar voorheen enthousiast een fysieke muur werd volgeplakt met gekleurde memoblaadjes en volgekrabbelde flipover vellen, heeft Microsoft voor Slimmer werken met Microsoft 365 een online omgeving gecreëerd om je creatieve processen de vrije loop te laten. 

Frisse, moderne ‘look & feel’ 

De laatste update van Whiteboard brengt een gloednieuwe, nette en moderne user interface, waarin functionaliteit veel makkelijker te vinden en te gebruiken is. De interface is aangepast op werken via desktop, laptop en/of telefoon. 

Start met Whiteboard 

Ben je in Teams aan het werk, dan kun je eenvoudig een Whiteboard toevoegen door op de  
“+” te klikken en te kiezen voor Whiteboard. Geef hem een duidelijke naam, en jij en je team kunnen aan de slag! 

Wil je tijdens een vergadering je brainstorm vastleggen op een Whiteboard? Klik naast het microfoon icoon op “Lade voor delen openen” en klik rechts onderin op Whiteboard. Alle deelnemers kunnen meedoen, inclusief externen! 

Wil je buiten Teams om een Whiteboard maken? Ga dan naar whiteboard.office.com. 

Nieuwe templates, notities & notitierasters en achtergronden 

Iets meer structuur nodig in je creatieve proces? Whiteboard heeft 40+ templates beschikbaar voor onder andere brainstormsessies, probleemoplossingen, workshops etc. Daarnaast zijn de geliefde notitieblaadjes er nu in 12 kleuren. Gebruik de verschillende kleuren om een kleursysteem te bepalen (kleur per categorie, kleur per persoon) en maak gebruik van notitierasters voor een georganiseerd én kleurrijk Whiteboard! 

Afbeeldingen en vormen 

Breng je Whiteboard tot leven door afbeeldingen in te voegen of je denkproces in een diagram te plaatsen. Je kunt eenvoudig basisvormen, lijnen en pijlen invoegen, vergroten of verkleinen en een kleur geven! Binnen no-time staat er een mooie flowchart op je scherm. 

Handschrift

Maak gebruik van de nieuwe handschrift tools om aantekeningen te maken. Er zijn 15 pen en highlight opties in verschillende kleuren en diktes beschikbaar om je teksten lekker op te laten vallen. En omdat niet iedereen een vaste hand heeft, is er ook een optie beschikbaar om heel eenvoudig mooie rechte lijnen (houdt de Shift toets ingedrukt) en pijlen te maken. 

Reageren en vergrendelen 

Hoe meer deelnemers aan het Whiteboard, hoe meer goede ideeën! Maar het is natuurlijk wel handig om te kunnen zien wie welke bijdrage heeft gedeeld. En wat is een goed idee zonder feedback? Je kunt specifieke onderdelen voorzien van contextuele reacties. Denk aan een duimpje of een hartje. Er wordt bijgehouden hoeveel en wat voor reacties er zijn geplaatst, en ook wie verantwoordelijk is voor de bijdrage. Om onbedoelde verplaatsing of verwijdering te voorkomen, kun je nu ook specifieke onderdelen op het Whiteboard vergrendelen.  

Microsoft is doorlopend bezig met het doorvoeren van verbeteringen. Zo’n uitrol gaat altijd gefaseerd, waardoor het kan zijn dat jouw organisatie nog niet alle opties beschikbaar heeft.  

Vragen?

Ik hoop dat deze blog een beter beeld geeft over wat mogelijk is (en wordt) met Microsoft Whiteboard. Toch nog wat meer informatie of hulp nodig? Neem gerust contact op! 

Wendy Meershoek avatar

We helpen je graag verder