Microsoft 365 is ontwikkeld als platform voor slimmer (samen)werken. Microsoft Teams is momenteel het platform om slimmer, veiliger en leuker (samen) te werken met online vergaderingen, telefonie, chat, samenwerking rond inhoud, en de mogelijkheid om naast de Microsoft 365 applicaties ook die van derden te integreren en te koppelen.  

Het effectief gebruik van Teams vertaalt zich in vele groeimogelijkheden, mede door het automatiseren en efficiënter inrichten van werkprocessen. En dat dit ook nog eens binnen een veilige, geïntegreerde gebruikersomgeving plaatsvindt is extra prettig!

Viva

Microsoft is van mening dat de digitale ondersteuning in Teams nog intenser kan en heeft daarom een nieuwe vorm van betrokkenheid voor werknemerservaring ontwikkeld: Microsoft Viva. Dit bestaat vooralsnog uit vier modules: Viva Connections, Viva Insights, Viva Learning en Viva Topics.

Momenteel is het volop in ontwikkeling en belooft men een next level applicatie die elke medewerker centraal stelt. De focus van het nieuwe platform ligt op communicatie, kennis, leren, en het bieden van inzichten, middels een moderne en geïntegreerde aanpak.

Connections 

Connections wordt via Teams gebruikt om medewerkers te verbinden door verschillende interne communicatie te bundelen. Het is simpelweg een digitale beleving van ‘socializen’. En dit op een aantrekkelijke manier aangeboden, zoals in de huisstijl van jouw organisatie.  

Insights  

Insights Is een geavanceerde tool van ‘My Analytics’ en geïntegreerd in Teams. Het helpt medewerkers dagelijkse prioriteiten te stellen, door o.a. meldingen (van Teams) uit te schakelen en/of de focustijd per dag te beheren. Tevens biedt het managers ondersteuning en geeft het inzicht door privacy beschermende analyses. Het doel van Insights is het zorgen voor een goede balans tussen productiviteit en (sociaal) welzijn.

Learning 

Learning is een omgeving waar medewerkers eenvoudig online cursussen en nieuwe trainingen kunnen ontdekken en volgen. De managers hebben hierbij ook de mogelijkheid om aanbevelingen te doen, naast het houden van het overzicht.

Topics 

Topics is een tool waarmee automatisch een kennisbank gegenereerd kan worden, door het opsporen en organiseren van allerlei relevante informatie die aanwezig is binnen de organisatie. Topics wordt namelijk ondersteund door kunstmatige intelligentie waardoor de gebruikers eenvoudig alle (relevante) informatie zien en kunnen terugvinden.

Inmiddels is Microsoft Teams de moderne digitale werkplek voor het uitvoeren van al jouw dagelijkse werkzaamheden.

Vragen?

Heeft u vragen of advies nodig bij de inrichting of het gebruik van Teams?
Neem dan gerust contact op 

Asam Khalil avatar

We helpen je graag verder