Op 20 februari jl. organiseerden wij weer een geslaagd en erg leuk praktijkseminar. Het thema van deze middag “Slimmer samenwerken binnen teams en projecten” werd daarbij door drie geweldige klanten, te weten VMI, Allinq en Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (VenVN) ingevuld. Zo hoorden we onder andere dat: 

Microsoft Teams samenwerking beter en leuker maakt!

Microsoft Project uiteindelijk veel tijd scheelt!

En Microsoft Power BI waardevolle inzichten geeft!

JSR & Microsoft 

Ruud Peltzer liet ons allereerst zien wat er allemaal mogelijk is binnen de moderne werkplek van Microsoft als het gaat om: 

  • Innovatie- en ideemanagement 
  • Project- en portfoliomanagement 
  • En het slimmer samenwerken binnen teams 

Het wordt steeds belangrijker om processen zo optimaal mogelijk te ondersteunen, zodat mensen efficiënter en effectiever kunnen (samen)werken.

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (VenVN) 

Annemarie Tesselaar nam ons mee in de ontstaansgeschiedenis van VenVN. VenVN is met 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van Nederland.  

VenVN is ontstaan door de samenvoeging van verschillende verenigingen en daardoor waren er allerlei verschillende systemen en manieren van werken in gebruik. Eind 2018 heeft men dan ook besloten om te komen tot één standaard manier van (digitaal) werken. 

In 2019 hebben Annemarie en Christina Boekhout daarom het project “Happy digital” opgestart om te zorgen voor een duidelijke en veilige manier van werken inclusief training en begeleiding van alle medewerkers. Dit traject heeft ervoor gezorgd dat VenVN afscheid kon nemen van een verouderd archief, men duidelijke afspraken heeft gemaakt over hoe men samenwerkt en hoe men dit ook veilig doet. Daarnaast zijn alle mensen en teams uitgebreid begeleidt. 

Het team “Excellente zorg”  dat veel met externe organisaties samenwerkt was één van de eerste pilots die met Microsoft Teams aan de slag gingen, zo vertelde Kirsten Janssen-Beentjes. De succesverhalen en het enthousiasme binnen haar club zorgde voor interesse van andere afdelingen, die daarna dan ook snel volgde. Een mooi voorbeeld van “Hoe je een echte “pull” krijgt voor nieuwe technologie”. 

Allinq 

Allinq is specialist op het gebied van telecominfrastructuur en zorgt er voor dat wij altijd en overal bereikbaar zijn. Namens Allinq nam Martijn Brouwer ons mee naar het project Orion waarbij in de komende 5 jaar meer dan 100 gebouwen van de KPN aangepast moeten worden. 

Deze projecten zijn erop gericht om oude technologie uit te faseren en te vervangen door modernere oplossingen, zonder dat de klant daar last van heeft. Daarnaast moeten ze ervoor zorgen dat de beschikbare ruimte weer een nieuwe bestemming krijgt. Deze kan ingezet worden voor woonruimte maar ook voor een commerciële invulling. 

De inzet van een centrale sturing op de projecten, middels Project Online, in combinatie met goede en actuele inzichten in Power BI zorgt ervoor dat Allinq echt in control is en KPN de volledige verantwoordelijkheid van dit programma bij Allinq heeft neergelegd. 

VMI

VMI Group ontwikkelt, produceert en installeert hightech machines voor productiebedrijven van o.a. autobanden, rubber en blik. Wereldwijd zijn 1600 medewerkers voortdurend actief om hun klanten succesvoller te laten zijn door het toepassen van geavanceerde en innovatieve technologieën. 

Remko Bonnink nam ons mee naar ongeveer twee jaar geleden, toen men gestart is met een optimalisatie van het project- en portfoliomanagement. Met als resultaat een helder proces voor projecten, vanaf de R&D fase tot aan de installatie en in beheer stelling bij de klant. Dat was al een flinke stap vooruit! 

Om vervolgens beter grip te krijgen op doorlooptijden en resources en om tijdig bij te kunnen sturen heeft men de data vanuit Project Online en andere bedrijfssystemen samengebracht in Power BI en kan men nu de projectportfolio op diverse manieren “doorsnijden”.  Hiermee heeft VMI echt grip gekregen op de projecten en resources en kan men sneller (bij)sturen.

Presentaties

JSR

VenVN

Allinq

VMI