Vorige week hebben wij voor de Best Practice User Group Nederland (BPUG) een eerste online event via Teams georganiseerd met ruim 200 aanmeldingen. Daarmee was het direct een enorm succes! Tussen het spontane idee, om iets voor de leden te doen, en de sessie zelf zat nog geen week tijd! Nu zorgen dat het event ook zo’n succes wordt! 

Livegebeurtenis

Een event waarmee we impact wilden maken in deze bijzondere tijd. Impact vanwege de techniek middels Microsoft Teams Livegebeurtenissen alsook met de inhoud.

Deze sessie ging over het werken in kleine(re) en/of niet-complexe projecten. Binnen veel organisaties is het werken in projecten iets wat erbij wordt gedaan en dus geen ‘core’ business. 

In dat soort omgevingen is Project Online vaak te zwaar en ook best practices op basis van PRINCE2, PMI en Agile zijn te complex. En toch moet er een stap gezet worden naar een meer projectmatige aanpak. Hiervoor is nu een nieuwe aanpak beschikbaar genaamd WISP (Working in Small Projects).  

Sprekers waren Jaap van der Deijl van TPG Academy en onze collega Chris Kegler

Jaap van der Deijl nam ons mee in het ontstaan van WISP en waar deze aanpak nu uit bestaat, te weten; 4 fasen, 7 principes en een set aan templates. Ook deelde hij zijn ervaringen bij het uitvoeren van een pilot binnen een ROC. 

WISP® (Working in Small Projects)

WISP® is een eenvoudige en toegankelijke methode voor het managen van projecten, ontwikkeld voor zowel kleine als niet complexe projecten. WISP sluit aan op standaarden voor grote projecten en programma’s. Door de opzet is WISP ook geschikt voor mensen zonder projectervaring en voor grote organisaties. Kijk voor meer informatie op de site van APMG International.

WISP binnen Microsoft Teams 

Vervolgens liet onze collega Chris zien hoe we voor deze aanpak een speciaal WISP sjabloon hebben gerealiseerd op basis van Microsoft 365 apps. Bovendien liet hij zien hoe dit sjabloon eenvoudig uit te breiden is met de nieuwste Project versie; Project for the Web. Deze oplossing is speciaal ontwikkeld voor de ‘incidentele’ of ‘parttime’ projectmanager. Een oplossing die ook naadloos past binnen Teams en die met veel minder training ingezet kan worden. 

Het mooie van Livegebeurtenissen is dat je grote groepen mensen kan toespreken, je makkelijk schakelt tussen camera en presentatie, deelnemers hun vragen kunnen stellen via de chat en dat de sessie direct beschikbaar is na het event.  Wij kijken terug op een zeer geslaagde kennissessie!

Bekijk de sessie

De sessie werd goed live gevolgd met veel vragen vanuit de deelnemers en kan hieronder direct teruggekeken worden.  

Zelf ook aan de slag met een digitaal event?

We helpen je graag!